Anfield, 2023-11-12 15:00

Liverpool - Brentford
3 - 0

Fem tankar efter Brentford

Fem tankar efter Brentford

Liverpool slog Brentford och övertog andraplatsen. En hållen nolla, tre mål och tre poäng summeras med tankar kring alla lagdelar från bänken till anfallet, och även jakten. Redaktionen ger er fem tankar efter söndagens match.

Ynglingarna.
Den första tanken som slog oss alla i redaktionen från 20-årsåldern upp till något äldre var den unga bänken. Bänken var född: 1998, 2004, 2005, 2003, 2003, 2004, 2005, 1997 och 2007(!). Ja, Trey Nyoni satt på bänken under gårdagen och grabben är född 2007.

Jag är född 2000 och är i de flesta sammanhang klassad som ung, men jag minns min första klass som lärarvikare. Årskurs 6 för fyra år sedan, de var födda 2007. Galet.

Men lika galet som det är, är det fantastiskt roligt med talanger som går från U till A i klubben och förhoppningsvis får vi se Nyoni i något cupspel. Under gårdagen fick vi däremot se skymten av en debutant. James McConnell gjorde sina första minuter i Premier League för klubben och summasummarum är det bara att lyfta på hatten för ungdomsverksamheten som producerar så pass många spelare som är uppe och nosar med A-laget. Det är bara en tidsfråga innan den ”första” tiotalisten är där.

Kungen.
Den egyptiska sådan. Det var inte Salahs bästa match i Liverpooltröjan men han har en otrolig förmåga att ändå vara den som avgör. Under mina år som supporter har jag fått äran att se en hel del världsklasspelare men jag kan inte minnas att vare sig Suarez eller Torres eller någon annan var lika effektiv i matcher där spelet inte alltid stämde. Det väljer jag att hylla ”kungen” för.

Endo.
Japanen har ingen vidare start på sin Liverpoolkarriär enligt mig. De första matcherna fick han inte spela i ett fulltaligt lag mer än bara några minuter, men efter det har han inte kommit in i laget på det sättet man hade hoppats. Visst är Premier League en tuff liga att acklimatisera sig i och där har vi haft flyt med spelare, men bortsett från matchen hemma mot Toulouse har inte Endo nått upp till den nivå som krävs vare sig mot sämre motstånd i cuperna eller i ligan. I går var det återigen en svagare insats, och med tanke på att det var en ”nödlösning” börjar jag inte fråga mig om det får bli en nödlösning 2.0 i januari. Det som talar emot det är om Bajcetic kommer tillbaka snarast och gärna i den formen han hade i fjol. Och är det rimligt? Nja.

Jakten.
För en vecka sedan kändes livet ganska surt efter ett onödigt kryss mot Luton. Men efter denna vecka är livet lite skönare. Tack vare konkurrenternas poängtapp har Liverpool återigen häng på den absoluta toppen och inför årets sista landslagsuppehåll parkerar Liverpool på en andraplats. Detta år känns det även som att det är fler lag som kan störa topplagen så jakten är i allra högsta grad i gång, igen.

Försvaret.
Det har varit ganska turbulent kring försvaret en tid. Svaga insatser, skador och brist på en sexa har även gjort att man inte riktigt vet vilka som ska spela var. Därför tycker jag att man ska hyllas de som hyllas bör. Matip och van Dijk stod för riktigt bra insatser mot Brentford och trots att varken Trent eller Tsimikas stod för några briljanta insatser var det en hållen nolla och två assist som kammades hem. Att få den bekräftelsen även när spelet inte är på topp, som bland annat Tsimikas själv nämnde, är kanske exakt den boost som Liverpool behöver inför ett hektiskt julschema? Den som lever får se.
 

TV: Liverpool vinst mot Brentford
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-11-13 05:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool