Old Trafford, 2024-01-14 17:30

Manchester U - Tottenham
2 - 2

Fem tankar om krysset mot Tottenham
Höjlund fick jubla redan efter tre minuter med sitt andra mål för säsongen.

Fem tankar om krysset mot Tottenham

Trots att United tog ledningen två gånger om mot Tottenham så slutar matchen 2-2 på Old Trafford framför ögonen på Sir Jim Ratcliffe som vi såg jämte en annan Sir, nämligen Sir Alex Ferguson på läktaren. Om de tyckte om vad de såg är nog tveksamt då Tottenham hade det mesta av bollinnehavet i matchen. Men det var ändå United som var närmast att gå ifrån matchen med alla tre poängen då McTominay fick ett jätteläge i slutet av matchen, men nicken gick över ribban.


1.  CL lever för nästa säsong.
Gör det verklig det kan man fråga sig? jo men jag tycker nog det gör det. Det fanns mycket som inte var bra under matchen men vi hittar även några ljuspunkter tycker jag. Höjlund gör i mina ögon sin bästa match i Premier League idag. Han har ett par fina framspelningar till Rashford som kanske skulle gjort något mer av sina lägen. Sen att Martinez får komma in i slutet är även det ett stort plus i min bok. En mittback som varit saknad i mina ögon denna säsong och förhoppningsvis får han och Varane spela ihop nu framöver. Vi får inte glömma att Casemiro även han var tillbaka på bänken. Även om det inte vart något inhopp tror jag att han vill visa att han har mycket mer att ge. Det kommer vi nog få se här framöver.

Samtidigt ska vi vara realistiska och säga att det ska nog mycket till för att vi ska nå den fjärde - kan räcka med femte- platsen. Men hoppet är det sista som lämnar en.

2.  Fasta situationer
Oj vad känslan var annorlunda om vi kollar på när vi hade hörna eller när Tottenham hade det. När Tottenham fick hörna var det farligt varje gång mer eller mindre. Precis tvärtom när vi hade hörna. Inte en farlighet som jag kunde se. Detta är ju tyvärr ett återkommande problem de senaste 10 åren. Det som jag tycker är konstigt är att om vi tittar på vilka vi har för att slå hörnorna idag., Eriksen som vi vet har en bra högerfot men får inte alls till det. Även Bruno som vi är vana med att slå fina bollar ute på planen hittar inte rätt när det är hörna. Jag kan inte heller se vad vi vill göra på våra hörnor. Det verkar mest vara som vi försök slå in bollen i boxen och hoppas någon är där. Det är i alla fall för dåligt.

3. "Rätt" målskyttar för United.
Redan efter 3 minuter så dunkar Rasmus Höjlund upp bollen i krysset. Ett mål som påminde om när Ruud van Nistelrooy fick lägen i straffområdet. Ett otroligt fint mål. Detta var blott Höjlund andra mål i Premier League denna säsong. En viktigt spelare för oss att få igång under vårsäsongen. Mer sånt vill vi se av vår danska anfallare.

Sen får ju även Rashford göra mål. Efter ett fint väggspel med Höjlund så sätter han dit bollen distinkt i bortre hörnet, otagbart för Vicario i Tottenhammålet. Även detta är ju en spelare vi behöver få igång. Även att de hittar varandra med väggspel och har bra löpningar tror jag kommer vara otroligt viktigt för oss framöver.

4. Ser vi samma match ten Hag?
Ja, ibland undrar jag om Erik ten Hag ser samma match som mig. Han har ju ett mycket större fotbollskunnande än mig kan vi konstatera, men hur Eriksen får vara kvar på planen så länge som han får i denna match är för mig ett mysterium. Redan i första halvlek såg man att vårat mittfält inte hängde med och att stackas Mainoo vart alldeles för ensam att täcka ytorna framför våran backlinje. Har vi Casemiro på bänken en match som denna så antar jag han är redo för minst 45 minuter. Så då är frågan varför han inte får komma in i halvtid? Tyvärr är det även han som missar i hemjobbet på Tottenhams kvitteringsmål. Det tycker jag är något ten Hag får ta på sig.

5.  Mainoo som startspelare nu?
Jag var ju inne på Mainoo i införrapporten där jag var intresserad av att se honom ihop med Casemiro. Så vart inte fallet idag men jag tycker han gör en bra match ändå. Detta trots att han spelade själv på mitten mer eller mindre hela matchen. Eriksen kom inte upp i någon nivå idag. Det är därför jag är så spänd på att se Casemiro jämte Mainoo i framtiden då jag tror de kan komplettera varandra väldigt bra. Den som väntar på något gott som man brukar säga.

Hur går tankarna så här efter slutsignal? Kommentera gärna men kom ihåg att hålla en god ton.

GGMU
 

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2024-01-14 20:28:00
Author

Fler artiklar om Manchester U