Oakwell, 2023-12-23 16:00

Barnsley - Stevenage

Inför Barnsley-Stevenage

Inför Barnsley-Stevenage

Barnsley tar sig an säsongens skrällgäng i League One, i den första av de fyra matcherna som laget ska spela under jul och nyårshelgen.

Då var vi framme vid jul och nyårshelgen och ett späckat spelschema. Fyra matcher på tio dagar ska klaras av. Nu är det upp till bevis ifall vi är ett lag för playoff denna säsongen.
På annandagen så vänta Port Vale borta, efter det så väntar en ny bortamatch den 29/12, då mot Peterborough.
Innan vi avslutar denna perioden med en hemmamatch mot Wigan på nyårsdagen.
Men innan det så ska ta oss an säsongens skrällgäng så här långt i League One. För jag tror inte att det var många experter som tippade att nykomlingen Stevenage skulle ligga på fjärde plats vid jul.

Stevenage har gjort det fantastiskt hitintills, de spelar ingen spektakulär fotboll, men de spelar smart och efter sina resurser.
De ligger rätt i försvarspositionerna och förlitar sig sedan mycket på långbollar och snabba omställningar i sitt eget anfallsspel.
Dessutom så är de riktigt vassa på fasta situationer, de har gjort över 30% av sina mål just på sådana.
Formen går det heller inte att klaga på, 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust på sina 5 senaste matcher.
Spelaren som vi måste se upp med på lördag heter Jamie Read, han har gjort 13 mål så här långt i ligan.

För Barnsley så ser det ändå rätt okej ut i truppen när vi kliver in i denna perioden av tätt matchande. Cadden och Styles är visserligen tveksamma till lördag, men Collins bedyrade på presskonferensen att om de inte finns med på lördag så är de i alla fall tillgängliga till annandagen.
I övrigt så finns det inga nya skador att rapportera om.
Och det känns riktigt bra, för det kommer säkert att behöva roteras en del under de kommande tio dagarna.
Men någon som jag är lite tveksam till, i alla fall när det kommer till Wigan matchen, är ju Liam Roberts. Middlesbrough har ju aviserat att de vill avsluta låneperioden i Januari, och plocka hem honom.
Om jag får önska mig något i julklapp så hoppas jag att Barnsley gör övergången till oss permanent innan det. Roberts har varit enastående i målet för oss.


Mitt tips: Vi kommer säkert att ha ett massivt övertag när det kommer till bollinnehav, men vi har haft svårt historiskt att kunna omsätta det till målchanser. Jag hoppas ändå att vi kan lyckas med det i denna matchen, vi har både Cosgrove och energiknippet McAtee som är farliga i straffområdet på inlägg. Jag hade valt att starta dem på topp framför Devante Cole i denna matchen, även om jag inte tror att så blir fallet. Anledningen att jag ändå tänker så är dels för att spara honom inför de kommande matcherna, men också för att spelbilden sannolikt inte kommer att vara optimal för en djupledsspelare som han. Men oavsett vilka som startar längst fram, så tippar jag att slutresultatet blir 2-0 till Barnsley, i denna matchen.

Barnsley-Stevenage

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig laguppställning (3-5-2)

Roberts
Williams, de Gevigney, McCart
O`Keeffe, Phillips, Connell, Kane, Dodgson
Cole, Cosgrove

You Reds!!

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-12-21 21:36:00
Author

Fler artiklar om Barnsley