Inför Charlton-Barnsley
Michael Duff, månadens manager i League One under både November och December månad.

Inför Charlton-Barnsley

Barnsley kommer från två raka förluster. Det kommer krävas att vi får bort misstagen på egen planhalva annars är risken stor att vi förlänger den sviten på lördag.

Jag brukar ju alltid inleda mina inför match artiklar med att skriva lite om läget i motståndarlaget. Denna veckan hoppar jag över det då jag vet att min duktiga kollega Oliver Fredriksson på Charlton redaktionen vet betydligt mer om det. Så den informationen får man därför denna veckan i en betydligt bättre tappning än vad jag kan erbjuda om man tar sig till Charltons Svenskafans sida.

För Barnsley kom det glädjande nyheter idag när December månads manager i League One presenterades. För andra månaden i rad tog Michael Duff hem utmärkelsen. Kanske inte helt oväntat efter att Barnsley tog sig igenom December månad obesegrade.
Mindre glädjande nyheter var det dock att Tom Edwards skada som han ådrog sig i matchen mot Derby inte var av den lindriga sorten. Vi får troligen klara oss utan Tom de närmaste 2-3 månaderna.
 I övrigt har det inte tillkommit några nya skador, däremot så är Mads Andersen tillbaka i truppen efter sin avstängning, och i truppen kommer också Cardiff lånet Max Watters att ingå.
Duff är nöjd med det han sett av Watters på träningarna under veckan, men Max som fått sparsamt med speltid i Cardiff under vintern är inte i full matchform än och kommer därför att inleda på bänken.
När det kommer till nyförvärv så tror Duff att det kommer att komma in ytterligare 3-4 spelare innan Januarifönstret stänger. Den ursprungliga planen var 2-3 st men det utökades med ytterligare en efter Tom Edwards skada och den brist på försvarsspelare som den förde med sig. 
När det gäller spelare som kan tänkas lämna under Januari så var Duff hoppfull om att vi inte ska behöva sälja någon i detta fönstret.

Vi kommer från två mindre bra insatser, förlusten i ligan mot Bolton och uttåget ur FA-cupen mot Derby. I båda dessa matcherna stod vi för stora misstag på egen planhalva. Det kommer krävas en uppryckning om vi ska kunna få med oss poäng från morgondagens match. 
Det kommer också behövas att vi inte utökar det mindre roliga klubbrekordet som vi satte i och med straffsparken som tilldömdes Derby senast.
Aldrig tidigare i klubbens historia har det hänt att vi fått straff emot oss i fyra matcher i rad, jag hoppas verkligen inte att det blir en femte också imorgon.

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Collins
Cundy, Andersen, Kitching
Williams, Kane, Connell, Phillips, Cadden
Cole, Norwood
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-01-13 18:34:32
Author

Fler artiklar om Barnsley