Inför Chelsea - Brighton: Pressträff med Pochettino
Geten är på plats i USA, men Reece James kommer att matchas klokt och försiktigt enligt coach Pochettino.

Inför Chelsea - Brighton: Pressträff med Pochettino

Mauricio Pochettino kommer att vara noggrann och försiktig när han coachar sitt lag under försäsongen med insikten i att ingen av lagets spelare skall spela mera än han är redo för beroende på individuell fysisk status.

Chelsea argentinske tränare ställde en ung startelva på planen när det i veckan som gick var dags för lagets första match tillsammans. Lagets unga spelare visade att de är redo för mera än den League two-nivå Wrexham är på.

När det nu är dags för match igen är det Brighton som väntar. Brington som förra säsongen slutade topp 6 i Premier League. Trots tufft motstånd så kommer inte coach “Poch” att ställa sin mest meriterade elva på plan denna match.
- Nej, jag kommer att blanda ungt och erfaret. Vi har spelare som behöver tid att träna. Ett exempel är Enzo som anslöt så sent som i början av veckan efter en ganska lång semester. Vi är inte i ett läge där vi möter ett lag från Premier League och tvingas spela med det bästa vi har. Vi behöver bry oss om spelaren och anpassa belastningen individuellt. Allt för att vara redo när vi skall spela om poäng i Premier League, förklarar Pochettino.

Pochettino utvecklar sitt resonemang ytterligare:
- Vi kommer att fortsätta att ge de unga spelarna chansen att spela, både mot Brighton och i ett par matcher till. För alla spelare som är här handlar det om att komma väl förberedda när vi skall spela mot Liverpool. Vi behöver därför använda de matcher vi har här för att för att vara redo. Det är individuella upplägg som gäller. Jag kan inte hur som helst be James som nyss anslutit till vår trupp att spela fullt, det finns en risk där. Det kanske inte händer något, men om det gör det kan det handla om allt för lång tid på skadelistan.

Pochettino och hans kollegor har en 30-mannatrupp på plats i USA. Mellan träningarna som flertalet spelare uttalat sig om är väldigt intensiva finns det tid att umgås tillsammans och att koppla av. En mindre grupp har gjort det lättare att lära känna varandra inom laget. Pochettino om lagsammanhållningen:
- När det väl är dags för match är det bara elva spelare som kan spela. Det handlar inte alltid om att bara ta ut elvan. Problemet kan vara de spelare som inte spelar, hur får du dem så motiverade som de måste vara för att utvecklas? De spelare som inte är en del av laget eller spelar mycket måste ändå vara en del av en homogen grupp. Vi kan inte kräva av dem att sprida positiv energi om de inte känner att de är en del av laget. Vi måste vara smarta och ha rätt i hur stor trupp vi har då alla behöver vara en del av det vi gör. Vi kan få skador, avstängningar m.m. Då är det viktigt att alla är en del av laget.

Mycket har gjorts under lagets första vecka i USA. Pochettino svarar på frågan om det är lättare att ta ut en elva och hantera gruppen då det är så många ungdomar i gruppen.
- Uppgiften är att vinna, inte bara att vara bra. Vi behöver bra spelare för att göra detta. Om du är ung och tillräckligt bra för att vara med i truppen så är det därför du är med, inte för att det skall vara enkelt för mig att ha hand om gruppen. Jag vill inte ha spelare som är lätta att hantera, jag vill ha spelare som presterar på planen, som hjälper laget att vinna via bra prestationer, inget annat.

Pochettino avslutar med att ge sin syn på hur viktigt det är att bry sig om laget.
- Återigen, jag vill inte ha spelare som är lätta att coacha, jag vill ha spelare som bryr sig om laget, som alltid tävlar med allt de har. De skall ha kapacitet att bidra till laget så att vi kan nå framgång.

Se Pochettions presskonferens i sin helhet -> Klicka

Matchen mot Brington ser du på vialpay, 01:00 natten mot söndag svensk tid.

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2023-07-22 04:43:00
Author

Fler artiklar om Chelsea