Goodison Park, 2023-02-04 13:30

Everton - Arsenal
1 - 0

Inför: Everton - Arsenal
Arsenal reser till Goodison Park med förhoppningar om att befästa serieledningen.

Inför: Everton - Arsenal

Ligaledarna Arsenal reser till Liverpool för match mot Everton med goda förhoppningar om att öka avståndet till jagade Manchester City. The Blues på bortaplan har dock blivit något av ett spöke för Arsenal på senare år.

Everton

För den blå delen av Liverpool har säsongen hittills varit en synnerligen sorglig historia. Den forna storklubben har sladdat ordentligt och ligger för närvarande på nedflyttningsplats i tabellen. Efter en lång kräftgång fick tillslut Frank Lampard foten och har nu ersatts av Sean Dyche som gör sin första match på posten mot Arsenal. En klok tränarrekrytering anser undertecknad. Det kommer sannerligen inte bli sol och samba under våren men Dyches närvaro kommer att garantera stadga och stabilitet. Laget kommer med tiden att bli mer strukturerade, ännu tydligare och inte sällan satans tråkiga att möta. Jag tror att det är precis vad Everton behöver just nu. I Everton saknas Nathan Patterson, Andros Townsend, James Garner och Michael Keane. Ben Godfrey är tveksam till spel. 

Arsenal

Norra Londons stolthet kommer närmast ifrån en uddamålsförlust i FA-cupen mot Manchester City. I ligaspelet har dock inte Arsenal förlorat sedan i början av september. Arsenal har radat upp segrar och gått ifrån att vara en uppstickare till att bli en reell titeIutmanare. Det var femton år sedan Arsenal var i den här positionen halvvägs in på säsongen och det var även längesedan Arsenal vann mot Everton på bortaplan. I Oktober 2017 besegrades Everton med 5-2. Mer än fem år har alltså passerat sedan de rödvita senast åkte hem ifrån Goodison Park med tre poäng i bagaget. Det finns ingenting som tyder på att det kommer att bli någon promenadseger den här gången heller. Tränarbyten brukar ge en omedelbar energiinjektion inom såväl laget som på läktaren och jag tror att Everton kommer att sälja sig väldigt dyrt. Arsenal kommer behöva komma upp i samma höga nivån som de har visat upp under vintern för att bärga den här segern. I Arsenal saknas Mohamed Elneny, Emile Smith-Rowe, Reiss Nelson och Gabriel Jesus. Även Thomas Partey är tveksam till spel och eventuellt får nytillskottet Jorginho möjlighet att debutera i hans frånvaro.  

Potentiell startelva:

Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Partey, Xhaka, Ödegaard; Saka, Nketiah, Martinelli

När? Lördag 4 februari kl 13:30
Hur? V Sport Premium/Viaplay
Vad? Premier League, omgång 21
Var? Goodison Park, Liverpool
Tips? Seger, 1-2

COYG

TV: Jorginho efter flytten till Arsenal

Ola Regen@Ola_Regen2023-02-03 21:10:00
Author

Fler artiklar om Arsenal