Craven Cottage, 2023-03-12 15:00

Fulham - Arsenal

Inför: Fulham - Arsenal
Nytt derby i ligan väntar för serieledande Arsenal.

Inför: Fulham - Arsenal

Ännu ett derby och ännu en mycket viktig ligamatch för Arsenal när laget åker till västra delarna av London.

I takt med att antalet kvarstående matcher i ligan blir färre blir även tyngden på varje match större. Detta såg vi inte minst vid målfirandet efter Nelsons smått osannolika avgörande mot Bournemouth. Gästerna hade som bekant en tvåmålsledning och såg ut att ta årets kanske största skrällseger. Men Arteta och hans mannar gav sig inte, utan krigade på till sista sekund - som så många gånger under säsongen.
 
Söndagens match mot Fulham är givetvis minst lika viktig som matchen mot Cherries var, om inte ännu viktigare. Dock kan Arteta till viss del luta sig tillbaka på vetskapen att laget redan vunnit årets fyra tidigare derbyn, med en total målskillnad på 8-0. Dessutom har laget inte förlorat mot Fulham på nio matcher. Ska det bli en tionde seger mot Fulham?
 
Om Fulhams tränare Marco Silva satt uppe och kollade på cupfotboll under torsdagen så kunde han se att Arsenal, trots formen, har en del svagheter. Dessa svagheter var torsdagens portugisiska cupmotståndare Sporting duktiga på att ta vara på. 2-2 slutade första mötet, med en startelva som saknade en del ordinarie spelare. En rätt medioker insats som omöjligt kan ha skrämt Fulham eller andra seriekonkurrenter nämnvärt.
 
Fulham som gjort en mycket fin säsong och har känning på en plats i Europa nästa år. 39 poäng har The Cottagers skrapat ihop på 26 spelade matcher och har både imponerat och överraskat. Laget skulle kunna slå sin bästa tabellplacering någonsin om man skulle nå högre än en sjundeplats. Just nu är det en del som talar för att Marco Silvas gäng faktiskt skulle kunna göra det när säsongen tar slut.
 
Den fina placeringen och formen beror till stor del på laget stora stjärna - skyttekungen Mitrovic, som gjort 11 mål i år. Det är förvisso långt från serbens rekordsiffror från förra året. Då öste han in 43 mål i Championship. I år har han ändå visat att han är en spelare att räkna med även i Premier League. Dessutom har truppen förstärkts med bekantingen Willian. Även han har visat att han fortfarande kan göra mål. Snygga sådana dessutom.
 
Skadeläget börjar ljusna allt mer när det kommer till Arsenal. Gabriel Jesus närmar sig spel med stormsteg och har tränat igen i veckan. Dock verkar det inte som att han ska vara redo för spel mot Fulham. Samtidigt verkar det som att både Trossard och Nketiah också tvingas vila på grund av skador.
 
När? Söndag 12 mars, 15.00
Hur? V sport Premium/Viaplay
Vad? Premier League, omgång 27
Var? Craven Cottage, London
Tips? Seger 1-3

UR ARKIVET: Gabriel jublade högst när Arsenal vände och vann mot Fulham


Sebastian Ahokas2023-03-11 18:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal