Craven Cottage, 2023-01-12 21:00

Fulham - Chelsea
2 - 1

Inför: Fulham - Chelsea
Dags att steppa upp Mason! Att du gör en bra match mot Fulham blir så viktigt.

Inför: Fulham - Chelsea

Chelsea reser i morgon torsdag till Craven Cottage för att ett möte med Fulham i ett på förhand ovisst och spännande derby. Lagen är visserligen rätt så nära varandra i tabellen, men formmässigt är man på helt olika ställen. Matchen är för Chelsea mycket viktig av flertalet anledningar. I och med hemmalagets form är det på förhand en mycket svår uppgift som väntar ett skadedrabbat Chelsea.

Läget i lagen
Hemmalaget Fulham har tre raka vinster i Premier League. Att det just är vinster man radat upp imponerar. Känslan är att man får ut det mesta av sitt material och att det blir svårare och svårare att vinna mot dem. Sett till antalet skott mot mål är man effektivare än tex Chelsea. Laget ligger bra till i ligan och livet leker verkligen.

Inför matchen mot Chelsea kan man konstatera att skadeläge i Fulham är bra. Av de spelare som normalt sett får flertalet minuter på plan är det endast Aleksandar Mitrovic som saknas när man skall ta emot Chelsea. Mitrovic är avstängd efter 5 gula kort. Återstår att se hur detta påverkar laget då serben gjort hela 11 mål än så länge under nuvarande säsong.

Skadeläget i Chelsea är minst sagt nattsvart. Ett tag hade man en bra startelva hos sjukgymnasten. Främst saknas James, Chilwell, Fofana, Kanté, Pulisic och Sterling. Lägg till Broja, Mendy och Loftus-Cheek så har du hela bilden. Aubameyang är tillbaka i truppen efter lättare ryggproblem.

Chilwell och Loftus-Cheek närmar sig spel, Kanté, James och Pulisic är en bit ifrån, allt enligt manager Potter på dagens pressträff. Sterlings skada sägs vara av mildare slaget, bör vara ok inom kort.

Förväntade laguppställningar
Möjlig startelva Chelsea (4-2-3-1): Kepa; Azpilicueta, Silva, Koulibaly, Cucurella; Jorginho, Kovacic; Ziyech, Havertz, Mount; Aubameyang

Möjlig startelva Fulhan (4-2-3-1): Leno, Tete, Adarabioyo, Ream, Robinson, Palhinha, Reed, Reid, Pereira, Willian, Carlos Vinicius

Med tanke på rådande läge i Chelsea är en laguppställning svår att sia om. Extra viktigt är att de spelare som förväntas leda laget verkligen gör detta, inte bara via bra fotbollsinsatser utan även med bra kroppsspråk och med ett extra blått hjärta. Oklart i skrivande stund är om Chelseas senaste lån, Joao Felix finns med i truppen eller ej. Chelsea väntar på grönt ljus.

Förväntad matchbild
Skadedrabbat eller ej, Chelsea kommer troligen att stå för bollinnehavet även i denna match. Det som drabbat laget i takt med att skadorna varit fler än raketerna på nyår är att man tappat lagspelet, den kollektiva idén. Som Chelsea-supporter önskas att få se ett Chelsea som är tydligare i vad man vill uppnå på planen.

Fulham är som sagt mer eller mindre ordinarie och har dessutom hemmaplan. Inför hemmafansen vill ha säkert visa att man kan matcha gästerna i det mesta. Faktum är att man är i bra form och att man har en bättre tabellplacering än Chelsea. Kommer detta att synas? Kommer man med ett bättre självförtroende som i sin tur kan leda till att man på klassiskt derbysätt kämpar ner Chelsea?

Svårtippat, svårt att prata om matchbild med tanke på de många frågetecken som finns kring bortalaget Chelsea. Jag går med hjärtat och säger 1-2, dvs blå vinst med uddamålet.

Övrigt
Domare för dagen är David Coote.
Willian med förflutet i Chelsea har kommit igång i sitt nya lag och lär starta matchen mot sitt gamla lag.
Viasat och Viaplay sänder matchen som har avsparkstiden 21.00.

TV: Senast Chelsea och Fulham drabbade samman

 

Erik Larholm@eriklarholm2023-01-11 15:40:00
Author

Fler artiklar om Chelsea