King Power Stadium, 2023-03-11 16:00

Leicester - Chelsea

Inför: Leicester - Chelsea
Dags att bli King av King power Stadium Mudryk?

Inför: Leicester - Chelsea

Dags för Chelsea att beträda gräset på King Power Stadium. Bortamatch mot ett formsvagt Leicester innebär 3e raka för Chelsea?

Läget i lagen
Chelsea
Under fredagens pressträff meddelade Graham Potter en del mindre roliga saker. Pulsen inför lördagens drabbning höjs direkt och oro uppstår. Såhär ser det ut:

Reece James missar matchen, sjuk. Raheem Sterling missar troligen matchen, känning i baksidan. Ovanpå detta är Thiago Silva, N´golo Kante och Mason Mount, Cesar Azpiliucueta, Pierre-Emerick Aubameyang och Edouard Mendy alla skadade. Långtidsskadad är Armando Broja.

Skadorna till trots så ser Chelsea ljuset i den svarta tunnel man länge färdats i. Vinst mot Leeds, vinst mot Dortmund och kanske nu en tredje vinst mot Leicester? Med tanke på Sterlings läge så kanske vi får se den spelare som många velat se ett tag, nämligen Mykhailo Mudryk. Blir han matchvinnare på lördag kanske?

Leicester
Kommentarerna från tränare Rodgers under veckan är rätt otydliga. Viktiga Jonny Evans har varit skadad en längre tid, men är eventuellt med i matchtruppen nu till helgen. Harvey Barnes sägs vara tveksam till spel, en skadad fot är här orosmolnet. Även James Maddison nämns som tveksam. Det troliga är att de två sistnämnda ändå är med på lördag.

I övrigt så är James Justin, Youri Tielemans och Ryan Bertrand på skadelistan, dessa är inte aktuella för spel.

Lördagens hemmalag Leicester har en ruggigt dålig formkurva med 3 raka förluster i Premier League. Visserligen mot tufft motstånd vid ett par tillfällen, men i och med att man också har hunnit med att förlora mot Blackburn i FA-cupen på sistone så är man riktigt pressade och rejält under isen. Är det veteranen Jamie Vardy som vänder detta?

Förväntade laguppställningar
Möjlig startelva Chelsea (3-4-3): Kepa; Fofana, Koulibaly, Cucurella; Fernandez, Chilwell, Loftus-Cheek, Kovacic, Mudryk, Felix, Havertz

Möjlig startelva Leicester (4-2-3-1): Ward; Pereira, Souttar, Faes, Castagne; Tete, Ndidi, Dewsbury-Hall, Maddison; Daka, Iheanacho

Förväntad matchbild
Båda lagen behöver vinna, Leicester dessutom  pressade med hemmafansen i ryggen. Behovet av 3 poäng bör ge en öppen, offensiv matchbild. Chelsea med 2 raka vinster andas säkerligen skön morgonluft och vill förhoppningsvis bygga vidare på detta. 1 mål mot Leeds, 2 mot Dortmund, logiskt då med 3 på lördag? 1,2,3...

Hemmalaget är pressade att göra mål och att gå framåt. Man har inte gjort mål i Premier League sen 11:e mars när Harvey Barnes i 81:a minuter mot Tottenham hittade nätmaskorna. Ca 280 minuter utan mål, en viss desperation bör infinna sig i laget.

TILLBAKABLICK: En målrik eftermiddag 2020 lagen emellan

Troligen och förhoppningsvis är det Chelsea som har mest boll, som för matchen. Även om Leicester är pressade att hitta målet igen lär de satsa på omställningarna. Förutsättningarna finns för en underhållande match, helt klart.

Övrigt
Domare: Andre Marriner
Assisterande domare: Simon Long, Natalie Aspinall. 
Fjärdedomare: Jarred Gillett. 
VAR: Graham Scott. 
Assisterande VAR: Timothy Wood

Viasat och Viaplay sänder matchen som har avsparkstiden 16.00.




 

Erik Larholm@eriklarholm2023-03-10 15:08:00
Author

Fler artiklar om Chelsea