2022-10-15 14:00

Mansfield - Walsall

Inför Mansfield Town - Walsall FC

Efter två vinster är Walsalls självförtroende på topp när man idag åker norrut för att spela bortamatch mot femteplacerade Mansfield Town. Det blir ingen lätt match.

Tävling: EFL League Two 
Spelplats: One Call Stadium (Mansfield) 
Avspark: 14.00 
Domare: Sam Purkiss 

 
Dagens match har avspark kl. 14.00 eftersom Mansfield har flyttat matchtiden några timmar då dom gör ett prov för att se hur mycket man kan tjäna på att tidigarelägga matcher för att slippa ha planbelysningen påslagen nu när elpriserna skenat uppåt även i England. 

Walsall har efter en tung augusti och september börjat hitta tillbaka till det vinnande spåret och man har tre matcher utan förlust och vinst i de två senaste matcherna. 

Michael Flynn har spelat samma startelva och taktik i de två senaste matcherna och det kan hända att bitarna äntligen börjar falla på plats nu.  

Mansfield borta blir absolut ingen enkel affär och vi måste spela på topp för att få något med oss från denna match. Problemet med Walsall är att man inte vet vad man får i förväg man kan spela ut och vinna mot ett topplag för att i nästa match åka på stryk av ett lag som inte vunnit på 10 matcher. 

The Saddlers har sålt 672 biljetter till matchen men jag räknar med att endel köper biljett på plats och dom flesta räknar med att mer än 700 Walsallfans gör resan för att stötta laget. Det kommer bli en bra atmosfär på arenan med två supportergrupper som kommer stå bakom sina lag till 100% 

Idag hoppas jag att man kommer in i matchen på rätt sätt och snabbt tar kommandot över händelserna på planen.  

Det som kan bli ett problem i dag är att Danny Johnson som gjort 10 mål så här långt inte får spela idag då han är på lån från Mansfield. Vi får klara oss utan vår bästa målskytt och frågan är vem Flynn väljer att spela istället. Douglas James-Taylor som startat de två senaste matcherna bredvid Johnson bör få starta igen då han blivit bättre och bättre för varje minut han spelat i de två senaste matcherna. Han har kommit i bra lägen för att göra mål men inte fått in bollen i nät samtidigt har han varit en viktig del i speluppbyggnaden och assisterade till Johnsons mål förra lördagen. 

Hade jag fått bestämma skulle Tom Knowles starta ihop med DJT dels för att Knowles gjorde 3-1 målet förra helgen men han jobbar kopiöst mycket, är snabb och har ett långt inkast som kan bli ett anfallsvapen när vi får inkast i höjd med Mansfields straffområde. 

 
Head-2-Head 

Den första matchen mellan lagen spelades 1926 i FA Cupen. Matchen slutade med en 2-0 seger för Walsall. Totalt har man spelat 63 matcher och det är Walsall som har flest vinster med 29 mot Mansfields 20. Det har även varit 14 matcher som slutat oavgjort. 

Förra säsongens två möten slutade med seger med 3-1 i den första matchen där Walsall spelade mycket bra och sopade banan med Mansfield. Det andra mötet gick dock mycket sämre och man förlorade med 2-0 och man spelade inte alls bra. 

På dom 10 senaste mötena har Walsall 4 vinster precis som Mansfield har och två har slutat med delad poäng.   

 
Skador och avstängningar 

Conor Wilkinson har börjat stegrat sin rehabilitering efter korsbandsskadan och har nu påbörjat träningsövningar med boll.  

Joss Labadie som också är på väg tillbaka efter en korsbandsskada har börjat löpträna på gräs.  

Joe Riley har inte deltagit i träningarna utan han kör rehabilitering på sidan om och har också suttit med som expertkommentator på några av Walsalls matcher på iFollow Walsall vilket han klarat med bravur. Mycket bra analyser och man ser varför Flynn ville ha honom i laget. Hans fotbollsintelligens kommer vara mycket viktig i andra delen av säsongen då han förhoppningsvis kommer finnas på planen och inte i kommentatorsbåset. 

Jack Earing kommer bli borta omkring 2 månader på grund av sin fotskada. 

Oisin McEntee kommer närmare en återkomst efter sin axeloperation men är en bit kvar än innan han kan köra för fullt på träningarna. 

Adam Przybek är fortsatt skadad. 

Donervon Daniels fick bryta matchen mot AFC Wimbledon förra lördagen på grund av en huvudskada och visade tecken på en hjärnskakning. Det är oklart om han är återställd inför idag men jag har inte hört att han ska missa matchen och räknar med att hans namn finns med i startelvan. 

Michael Flynn har i intervjuer inför matchen sagt att de åkt på en till skada nu i veckan men inte namngett spelaren så det är oklart vem det är.

Danny Johnson får inte spela då han är utlånad från Mansfield.

Ingen spelare är avstängd. 


Domarteamet 

EFL har utsett Sam Purkiss som huvuddomare och till sin hjälp kommer han ha Lewis Raper och Wayne Grunnill. Som fjärdedomare kommer vi se Anthony Backhouse. 

Purkiss har denna säsong dömt 10 matcher och delat ut 28 gula kort, 2 röda och 3 straffar. 

Senast han dömde Walsall var förra säsongen när vi spelade mot Rochdale den 20 november 2021 i en match som slutade 0-0 och endast två gula kort.  

Förhoppningsvis låter han spelet flyta på bra utan onödiga avblåsningar och varningar.  


Klubbens intervju med Michael Flynn inför matchen




Tom Knowles tankar inför dagens match och den tunga perioden utan segrar.

 

Pär Stener@perstener2022-10-15 11:11:00
Author

Fler artiklar om Walsall