St James' Park, 2023-10-04 21:00

Newcastle - PSG

Inför Newcastle - PSG

Inför Newcastle - PSG

Äntligen, efter 20 långa år så återvänder Champions League till St: James Park.

Ingen kan väl ha missat SELA:s magnifika drönarshow över St: James Park som under gårdagskvällen lös upp ett lyriskt Newcastle Upon Tyne. Med 500 drönare som lyste upp olika formationer, Tripper, Bruno G och Tonalis tröjor för att nämna tre. Så bjöds det på en sällan skådad men magnifik show. Anledningen till att denna show visades upp under gårdagskvällen var för att Sela inte fick tillstånd att flyga drönarna innan matchstart pga planerad trafik i luften.

WE'RE BACK lös det upp under showen och syftar på att vi efter 20 långa år äntligen är tillbaka i Chamions League. Efter en nervös match borta på San Siro så tar skatorna nu emot PSG. Ett PSG som är minst lika skadeskjutet som Newcastle. Flera viktiga spelare är skadade och vissa dras med småskador och skulle behöva vilas. Storstjärnan Mbappé är ett frågetecken inför matchen men han är med i laget som rest till nordöstra England.
PSG har inlett säsongen lite knackigt precis som Newcastle. I seriespelet så har det blivit 1 förlust, 3 oavgjorda och 3 vinster. Trotts detta har man en målskillnad på 14 gjorda frammåt och 6 insläppta bakåt.

Newcastle som verkar ha hittat en fin form trotts skador på nyckelspelare så som Botman och Joelinton. 4 vinster, 0 oavgjorda och 3 förluster i seriespelet är vad Newcastle bär med sig till matchen. Bruno G säger i en interjuv att bortamatchen på San Siro var konstig då han tyckte att spelarna agerade nervöst första 20 minuterna och att han hade full förståelse för det. Han säger också att han nu tror att nervositeten kommer att vara betydligt mindre hos lagkamraterna eftersom att den första matchen nu är spelad och det med ett helt godkänt resultat.

Flera brittiska journalister varnar PSG för att inte ta för lätt på uppgiften med hänvisning till att Newcastle har spelat 0-0 borta mot fjolårets semifinalister samt besegrat fjolårets mästare.
En otroligt spännande match på förhand. Man kan sia och gnida spåkulan hur bäst man vill. Men det är på planen som matchen avgörs och kan Newcastle spela på sin högsta nivå så kan denna match absolut gå till deras fördel.

Avspark: 21:00
TV: Tv4 Fotboll
Plats: St: James Park
HOWAY THE LADS

 

 

Johannes Lindholm2023-10-03 13:40:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies