2023-01-08 15:00

Stockport - Walsall

Inför Stockport – Walsall 

Walsall har gått som tåget de två senaste månaderna och man ska nu försöka ta sig vidare till omgång fyra av FA Cupen. Man spelar match mot svårspelade Stockport County på bortaplan och matchen kommer att visas live på Viaplay. 

Det var ett tag sedan jag skrev på denna sida mycket på grund av att jag i ett svagt ögonblick hoppade på två universitetskurser parallellt med mitt heltidsjobb.  

Tiden har inte funnits för att skriva nyheter här och det är något som jag har saknat väldigt mycket. 

 
Vad har hänt i klubben sedan jag skrev senast?  

Man har spelat mycket bra och bara förlorat en på dom elva senaste spelade matcherna.  
 
Det har även varit några omkastningar i laget där högerbacken Liam Bennett tyvärr blev återkallad från sitt lån förra veckan då Cambridge har skadeproblem. Bennett som var stor kandidat till årets spelare kommer vara en stor förlust för laget.  

Dom senaste veckorna har man även fått Conor Wilkinson tillbaka från sin korsbandsskada och han har gjort några inhopp och trots den långa frånvaron har han sett förvånansvärt bra ut och varit så när att även göra mål i sitt första framträdande efter skadan. 

Anfallaren Timmy Abraham och försvararen Peter Clarke har båda blivit utlånade till Oldham för resten av säsongen. 

Mittfältaren Sam Perry som varit på lån hos Yeovil Town har återkallats denna vecka.  

Man har lånat in mittbacken Joe Low från Bristol City och mittfältaren/ytterbacken Robbie Willmott från Newport County till slutet av säsongen. 

Reservmålvakten Adam Przybek fick lämna klubben under november och man har sedan dess endast en målvakt i a-laget men man söker efter en ny reservmålvakt och hoppas förstemålvakten Owen Evans inte drar på sig någon skada under tiden. 

Anfallaren Danny Johnsons lån från Mansfield går ut nu i januari och han är hett eftertraktad av flera klubbar och det är mycket osäkert om han blir kvar hos Walsall. Ska han vara kvar behöver man lätta på plånboken och köpa loss honom från Mansfield men frågan är om man har den budgeten. 

Den största händelsen som hänt den senaste tiden är dock att man köpt loss arenan och fastigheten från förra klubbägaren Jeff Bonser vilket gör att klubben nu äger sin egen arena och slipper betala mellan 4 till 5 miljoner i hyra per säsong till den förra klubbägaren. 

 

Låt oss rikta ögonen till matchen imorgon. Walsall spelar match i FA Cupens tredje omgång mot Stockport på bortaplan. 

Walsall har sålt hela sin allokerade biljetthög och vi väntar oss att det kommer minst 1400 Walsallfans till matchen och Stockport räknar med att ha en utsåld arena vilket kommer skapa en bra atmosfär under matchen. 

Även om vi fått med oss resultat och poäng från dom senaste 11 matcherna så är det Stockport som gett oss stora problem. I den förra matchen den 29 december var vi helt utspelade och kom inte alls upp i normal nivå. Vi får hoppas att det var en dålig dag på jobbet. Vi spelade även mot Stockport i oktober på deras hemmaplan och den matchen slutade 1-1. Vi var inte alls bra då heller men krigade till oss en poäng. Imorgon räcker inte oavgjort utan vi måste vinna om vi ska avancera vidare till omgång fyra. Det kommer krävas full koncentration och en prestation på absolut toppnivå för att vi ska komma segrande ur denna match. 

Michael Flynn kommer troligtvis ställa upp med ordinarie lag och vi kanske får se nyförvärvet Robbie Willmott från start som ytterback på högersidan. I den senaste matchen som spelades mot Mansfield på Nyårsdagen fick Tom Knowles spela där och gjorde det mycket bra men Flynn kanske vill ha Knowles längre upp i banan och ger chansen till Willmott som också har mer erfarenhet från att spela i den positionen. 

Nu när laget har spelat mycket bra under några veckor finns ingen större anledning att göra stora ändringar i laget utan jag tror man kör vidare på det man funnit framgångar i den senaste tiden. 

Kollar vi på avstängningar och skador så börjar de se ljust ut. Vi har inga spelare avstängda och på skadelistan finns endast Joe Riley och Joss Labadie. I Rileys fall så är det oklart när han är tillbaka och han har varit skadad sedan försäsongen. Labadie är på väg tillbaka från en korsbandsskada som hållit honom borta sedan april men han gör framsteg och vi bör kunna få honom tillbaka under slutskedet av säsongen. 

Denna match kommer visas på Viaplay så ni som har deras paket som gör det möjligt att se FA Cupen har en möjlighet att se vad jag brukar se och det är bara att hålla tummarna för att laget visar upp sig från sin bästa sida så jag inte behöver vara ensam supporter för denna mysiga och familjära klubb från Black Country i hjärtat av West Midlands. 

Pär Stener@perstener2023-01-07 16:02:02
Author

Fler artiklar om Walsall