Köp biljetter till Chelseas matcher 2024/2025

Köp biljetter till Chelseas matcher 2024/2025

Biljettinfo för medlemmar i CSS och Chelsea FC säsongen 2024/2025.

Info 2024-08-08: Nu är biljettansökningarna öppna för säsongens första matcher. Övriga matcher kommer att tillkomma framöver.


Som medlem i Chelsea Supporters Sweden och Chelsea FC kan du köpa biljetter till merparten av Chelseas matcher genom CSS. Följande gäller: 
- Du kan köpa en (1) biljett per medlemskap.
- Det är strängt förbjudet att låna medlemskap mellan varandra och "köpa ut" biljetter vid biljettköp genom CSS.

*    *    *    *
Så här köper du biljetter genom CSS:

1. Säkerställ att du har löst och betalat medlemskap i CSS och i Chelsea FC innan du fyller i din biljettansökan.
Du måste även ha meddelat ditt Chelsea FC-medlemsnummer till CSS innan du ansöker om biljett. Detta eftersom CSS endast kan ansöka om biljetter för de medlemmar som vi har registrerat som CSS-medlemmar hos Chelsea.
Du kan meddela ditt medlemsnummer till CSS antingen när du fyller i medlemsformuläret för att lösa ditt CSS-medlemskap eller genom att maila medlem@chelseasweden.com. Är du osäker på om du meddelat oss ditt True Blue-nummer rekommenderar vi dig att maila oss för säkerhets skull.

Säkerställ även att du uppfyller kraven på lojalitetspoäng till den aktuella matchen. Hur många lojalitetspoäng som krävs för respektive match framgår i listan över Matcher och deadlines.

2. Fyll i biljettformuläret: LÄNK TILL BILJETTFORMULÄR
Du erhåller en automatisk bekräftelse efter att du skickat in ett korrekt ifyllt formulär.

3. Betala in den angivna summan på CSS plusgiro 51 21 75-1 eller Swish-nummer 123 424 79 38 och skriv ditt namn och vilken match betalningen avser i meddelande-fältet. Biljettpriserna anges längre ner på sidan.
Senast på deadline-dagen (se Matcher och deadlines) behöver vi ha din betalning (dagen efter om du betalar till plusgirot). Deadline-dagen innfaller ca 7 veckor innan hemmamatcher i Premier League och något tätare inpå övriga matcher.

4. Inom tre arbetsdagar från erlagd betalning får du ett bekräftelsemail från CSS att vi mottagit din betalning och att din ansökan kommer att ingå i CSS sammanställda biljettansökan till Chelsea (vi bekräftar alltid mottagen betalning samma dag som deadline-dagen till aktuell match).

5. Ca en vecka efter deadline-dagen får CSS svar på biljettansökan från Chelsea och du får en bekräftelse på om du tilldelats biljett eller om din biljettansökan inte har godkänts. Om din biljettansökan inte har godkänts återbetalar CSS inbetalda pengar. 

6. Biljetter till hemmamatcher skickas ut som e-biljetter för utskrift (Chelsea kallar detta print@home). Det innebär att du kommer att få biljetten skickad till dig med e-post senast en vecka innan matchen och sedan får skriva ut den själv. Observera att det fortfarande kan förekomma legitimations- och medlemskapskontroll i samband med inträdet till matchen och att du därför bara kan köpa biljett på ditt eget medlemskap.

Biljett till bortamatcher kommer att postas hem till er senast en vecka innan matchen.

*    *    *    *
Övrig information:
- Endast Chelseasupportrar bosatta i Sverige får köpa biljetter genom CSS. Ditt Chelsea FC-medlemskap måste vara registrerad på en svensk adress.

- CSS kan inte garantera någon biljettilldelning då våra biljettansökningar sker enligt Chelseas supporterklubbspolicy och vi tillsammans med övriga supporterklubbar delar på en biljettpott. Som Platina-supporterklubb har vi mesta möjliga förmåner och brukar därmed få de allra flesta biljetter vi ansöker om, men emellanåt sker det att suppoterklubbarnas biljettpott säljs slut, vilket innebär att CSS inte får alla biljetter vi ansökt om till den aktuella matchen.
Om vi inte får full tilldelning till en viss match tilldelas biljetterna till de som skickat in sin biljettansökan tidigast till den aktuella matchen.
Om din biljettansökan inte går igenom återbetalar vi givetvis din betalning för matchbiljetten. CSS tar däremot inget ansvar för bokade flygbiljetter eller hotell.
För ökad transperens redovisar vi samtliga tillfällen då en biljettansökan genom CSS ej har godkänts och uppger anledningen till detta.

- Om du ansöker om biljett till en match som senare flyttas eller om du av annan anledning inte kan gå på matchen återbetalar vi biljetten och makulerar din biljettansökan om du meddelar oss innan deadline för biljettansökningar
Om du redan är tilldelad biljett till hemmamatcher måste du meddela biljett@chelseasweden.com senast 72 timmar före matchstart så kan vi meddela Chelsea som säljer biljetten till någon annan. Din ursprungliga e-biljett blir då ogiltig och vi återbetalar biljetten.
Om du redan är tilldelad biljett till bortamatcher måste du posta tillbaka din biljett till Chelsea så att de återfår biljetten senast tre dagar före matchdagen för att kunna få pengarna tillbaka. Meddela biljett@chelseasweden.com så får du ytterligare instruktioner för detta.

- CSS ansvarar inte för flyttade matcher eller ändrade villkor från Chelsea, även om vi alltid försöker att hjälpa våra medlemmar att lösa eventuella problem som uppstår. Vi reserverar oss även för tryckfel i den här texten.

- För att kunna köpa biljett till juniorpris (tillgängligt på East Upper och East Lower i Premier League, samtliga sektioner i cupmatcher) krävs juniormedlemskap i Chelsea FC (vilken typ av medlemskap du har i CSS spelar ingen roll). Kryssa i rutan Juniorbiljett i biljettformuläret för att köpa biljett till juniorpris.

- För att kunna köpa biljett till seniorpris (tillgängligt på East Upper och East Lower i Premier League, samtliga sektioner i cupmatcher) krävs inget särskilt medlemskap i Chelsea FC, utan endast att medlemmen är minst 65 år gammal. Det behöver inte uppges i ansökan att en seniorbiljett önskas, utan det blir automatiskt en seniorbiljett om ålderskravet är uppfyllt och om seniorbiljetter finns på den sektion där biljetten har tilldelats. Om du ansökt om seniorbiljett med tilldeltas ordinarie biljett eller vice versa regleras prisskillnaden mellan CSS och medlemmen i efterhand.

- Om något är oklart eller om du har fler frågor läs i första hand vår FAQ:Biljetter-artikel. Där har vi bland annat en förklaring av hur systemet med lojalitetspoäng fungerar, hur man köper biljetter direkt från Chelsea och en guide till de olika sektionerna på Stamford Bridge.
Dessutom finns Facebook-gruppen CSS Biljetter där vi postar samma biljettinformation som här på hemsidan och svarar på biljettfrågor från medlemmarna.
Om du inte hittar svaret du söker där kan du maila biljett@chelseasweden.com.
 
BILJETTFORMULÄR

MATCHER OCH DEADLINES

Biljettpriser (uppdaterade 2024-07-07)

Kategori AA
(Hemmamatcher i ligan mot Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham)

East Upper 1 050 kr (Junior/Senior 380 kr)
East Lower Family Centre 710 kr (Junior/Senior 270 kr)*
West Lower 1 050 kr
Matthew Harding Lower (Safe Standing) 880 kr
Shed Upper (Safe Standing) 950 kr
Shed Lower (Safe Standing) 880 kr

Kategori A
(Hemmamatcher i ligan mot Aston Villa, Brentford, Brighton, Crystal Palace, Everton, Fulham, Leicester, Newcastle, Southampton och West Ham)

East Upper 900 kr (Junior/Senior 350 kr)
East Lower Family Centre 650 kr (Junior/Senior 260 kr)*
West Lower 900 kr
Matthew Harding Lower (Safe Standing) 810 kr
Shed Upper (Safe Standing) 880 kr
Shed Lower (Safe Standing) 810 kr

Kategori B
(Hemmamatcher i ligan mot Bournemouth, Ipswich, Nottingham Forest och Wolverhampton)

East Upper 830 kr (Junior/Senior 350 kr)
East Lower Family Centre 580 kr (Junior/Senior 260 kr)*
West Lower 830 kr
Matthew Harding Lower (Safe Standing) 750 kr
Shed Upper (Safe Standing) 810 kr
Shed Lower (Safe Standing) 750 kr

Bortamatcher i Premier League
440 kr

Hemmamatcher Europa Conference League ligaspel
Alla sektioner 360 kr (Junior/Senior 180 kr)

* Biljettköp på East Lower Family Centre kan endast ske om en juniormedlem ingår i resesällskapet. Max 2 vuxenbiljetter är tillåtna per juniorbiljett vid biljettköp på East Lower Family Centre.

Från och med januari 2022 är det ståplats, så kallad safe standing, på Shed Upper, Shed Lower och Matthew Harding Lower. Övriga sektioner är sittplats.

Förutom biljettens inköpspris ingår i priserna ovan ett litet påslag för att täcka eventuella variationer i valutakursen, transaktionsavgift samt kostnader för porto för bortamatcher. Biljettpriserna kommer att uppdateras kontinuerligt under säsongen, så se till att dubbelkolla biljettpriset ovan innan du betalar.

Övriga frågor? Se FAQ: Biljetter-artikeln.

CSS-ledningen2024-07-07 19:35:00

Fler artiklar om Chelsea