Laddar upp inför transferfönstrets öppnande 

Laddar upp inför transferfönstrets öppnande 

Mat Sadler har meddelat att man planerat för att vara aktiv under transferfönstret som öppnar efter nyår. Oftast brukar man inte vara så aktiv på grund av ekonomiska restriktioner där man har svårt att locka till sig spelare som förbättrar truppen. 

I en intervju med Express & Star har huvudtränaren Mat Sadler meddelat att man planerar att vara aktiv på transfermarknaden när transferfönstret öppnar den 1 januari och att man redan har en lista på spelare man är intresserade av. Han säger också att man håller koll om ytterligare intressanta spelare skulle bli tillgängliga.   

Under de år jag följt klubben har man haft svårt att förstärka laget för att haka på topplagen. Oftast har det slutat med att man tappat sina bättre spelare och därför dalat i tabellen under andra halvan av säsongen. 

Nu hoppas vi att Sadler och klubbägarna Trivela Group med Ben Boycott och Matt Jordan i spetsen identifierat vart man behöver förstärka truppen för att göra just vad man oftast misslyckas med, att hänga på och förbättra ligapositionen under de sista månaderna på säsongen. 

I skrivande stund ligger man på 15 plats i League Two och har sex poäng upp till sjunde och sista playoffplats. Man har därmed tappat mark dom senaste veckorna på grund av dåliga resultat där man tappat sju poäng på tre matcher. 

Vart behöver man stärka truppen?  

Vi har stora skadebekymmer i backlinjen och Sadler säger även att det är på den positionen man vill få in nya spelare.  

Jag skulle även se att man förstärker med en naturlig högerback. Högerbackspositionen har varit ett stort frågetecken ända sedan januari förra året då lånet av Liam Bennett tog slut. Sedan dess har man inte lyckats ersätta den populäre och mycket talangfulle högerbacken som denna säsong är ordinarie i Cambridge United i League One.  

Denna säsong började man med att alternera mellan Tom Knowles, Joe Foulkes och Joe Riley. Knowles är mer en offensiv mittfältare medan Riley är mer erfaren som högerback men inte naturlig i den positionen.  

Foulkes är en ung talangfull egen produkt som är naturlig i positionen men saknar erfarenhet men gjort det bra de tillfällen han fått chansen. Efter bytet till fyrbackslinje har Riley fått förtroendet som högerback men man han saknar snabbheten att hänga med om motståndarna har snabba yttrar. 

Övriga lagdelar anser jag man har rätt bra bredd och tillräckligt talangfulla spelare för att klara sig säsongen ut. Det gäller bara att få de spelare man har till förfogande att höja lägstanivån i sina prestationer. När man spelar på topp är den offensiva delen av truppen i mycket bra skick. 

 
Förutom denna nyhet blev det även klart tidigare i veckan att man kallar hem Ronan Maher från sitt lån hos Rushall Olympics. Han har presterat på en hög nivå och hjälpt Rushall till fina resultat i sin första säsong i Vanarama National League North. 

 
 

Pär Stener@perstener2023-11-10 18:26:21
Author

Fler artiklar om Walsall