Lloris och Romero vidare till final
Hugo Lloris har vunnit förr.

Lloris och Romero vidare till final

Semifinalerna bjöd inte på lika mycket spänning och dramatik som kvartsfinalerna men det blev klart vilka som kommer att göra upp om den åtråvärda VM-pokalen i den avgörande finalen. Så här gick det för de tre Tottenham-spelarna som är kvar i Qatar.

Cristian Romero - Argentina
Argentina gick in i matchen mot Kroatien som favoriter men eftersom kroaterna precis slagit ut Brasilien så trodde jag ändå att det skulle bli en tuffare match. Det var jämnt till en början men i den 32:a minuten fick Argentina en tveksam straff som Messi satte dit utan några tveksamheter och efter det lyckades de rutiga aldrig riktigt komma tillbaka in i matchen. Argentina hade full kontroll. Cristian Romero & co höll tätt i försvaret medan Messi och Alvarez briljerade framåt. Romero drog som vanligt på sig ett gult kort men det stannade vid ett och han kommer att starta finalen vilket är viktigt för Argentina. Sen den andra gruppspelsomgången har han nämligen varit given i den där backlinjen och det har gått väldigt bra. 

Ivan Perisic - Kroatien
Kroatien hade som sagt inte så mycket att sätta emot i semifinalen. Perisic har varit bra genom turneringen men mot Argentina fick han inte till det och han lyckades inte sätta något avtryck på matchen överhuvudtaget. Kroaterna har haft marginalerna på sin sida tidigare i turneringen men till slut så tog det stopp. De har hängt mot repen många gånger och varit nära på att åka ur, men det är, hur man än vrider och vänder på det, imponerande att ta sig till en semifinal. Nu har de möjligheten att ta sin andra raka VM-medalj i bronsmatchen mot Marocko. Att ett land med 3,9 miljoner invånare kan prestera på en sådan hög nivå och nå framgångar flera gånger om är beundransvärt. 

Hugo Lloris - Frankrike
Lloris höll sin första nolla för turneringen och spelade en viktig roll när Les Bleus besegrade Marocko och tog sig till sin andra raka VM-final. Det var dock ingen enkel match för fransmännen. Marocko överraskade återigen och gjorde en bra match trots att de hamnade i underläge redan efter fyra minuter. Marocko hade ett stort bollinnehav och kom till ett par lägen men saknade den där spetsen som krävs om man ska kunna besegra Frankrike och ta sig till en final. Som sagt så spelade Lloris dessutom en avgörande roll och han stod för några högklassiga räddningar. På söndag leder han ut sitt landslag till en VM-final på Lusail stadium mot sin klubbkamrat Cristian Romero.

TV: Det bästa från Lloris höst i Premier League
 

Axel Sandbreck2022-12-15 21:37:00

Fler artiklar om Tottenham