Stamford Bridge, 2024-01-13 13:30

Chelsea - Fulham
1 - 0

Chelsea vann Londonderbyt

Chelsea vann Londonderbyt

Chelseas gick segrande ur lördagens derby efter att Cole Palmer, från straffpunkten givit Chelsea ledningen på den första halvlekens tilläggstid. Och Fulham får fortsätta jaga sin första vinst i Premier League på Stamford Bridge

Pochettino valde att bara göra en förändring i startelva jämfört med den där han mönstrade i veckan mot Middlesbrough när han lät Broja komma in från start istället för Madueke. På bänken återfanns en trio som haft en längre skadefrånvaro, men som Poch på förhand skulle kunna komma in från bänken i den andra halvleken för att förändra matchbilden.


Första halvlek:

Anthony Taylor blåste igån matchen och Chelsea började med att rulla runt bollen mellan sina lagdelar på egen planhalva.
Chelsea skapade det första läget men i vanlig ordning är det ingen Chelseaspelare som är först på inlägget.

Första kvarten var det Chelsea som höll i taktpinnen och låg på mor Fulhams mål. Men oavsett hur många bollar som kom in i straffområdet var det inga avslut – om det ens blev ett avslut – som gick på mål.

Farligaste målchansen var Brojas nick på Enzos inlägg som gick strax utanför stolpen.

Petrovic stod för en bra reflexräddning i den 27 minuten när Fulham hade sin farligaste målchans skapad av Willian. Chelsea svarade med tryck framåt men efter en period med tryck vid straffområdeslinjen var det en strumprullare från Palmer som Leno skopade upp utan några som helst problem.

Gusto fick matchens första gula kort efter att ha kommit illa in med dobbarna före mot Willian. Att färgen bara är gul ska fransmannen vara tacksam för.

I första halvleks absolut sista sekund pekade Anthony Taylor på straffpunkten efter att Sterling gått i backen. Cole Palmer satte sitt nionde ligamål från straffpunkten och Chelsea gick till halvtidsvila i ledning.

Det krävdes en straff för att Chelsea skulle spräcka nollan trots stort övertag sett till matchbilden. Laget behöver bli mer effektivt, den sista tredjedelen. Chanser skapas men inga avslut tas.


Andra halvlek:

Chelsea skapade den riktigt farliga chansen men med för många spelare på väldigt liten yta och alldeles för plottrigt spel från Broja gjorde att möjligheten att utöka ledningen gick upp i rök när Fulhamförsvararna då enkelt kunde avväpna honom.

Sterling i offsideposition nickade bollen i stolpen, åter igen var det ett perfekt inlägg från Enzo som låg bakom läget.
Willian tecknade för hands på Disasi i straffområdet men Taylor var tydlig när han visade på att händerna var in till kroppen.

Spelet i den andra halvleken bjöd på ett mer böljande spel mellan de olika straffområdena då Fulham i jakt på kvitteringen flyttat upp fler spelare i planen.

Chelseas första byte kom i den 66:e minuten då Madueke kom in istället för Broja. Maduekes inhopp gav energi direkt då han skapade farliga chanser med sina inlägg från högerkanten.
Ben Chilwell gjorde sitt efterlängtadde inhopp efter sin långa skadefrånvaro i den 77:e minuten, ett defensivt byte då han ersatte Sterling.

Silva varnades när han stoppade Jimenez försök till anfall med ett knä i midjehöjd. Är det vad vi kallar en taktisk frispark?

Gallagher lossade ett avslut med sin yttersida som skruvade sig stenhårt i stolpen med ett ljudligt klonk. Nära skjuter ingen hare.

Chelsea bjöd under den andra halvleken Fulham på flera frisparka i bra lägen precis utanför straffområdet. Turligt för hemmalaget saknades det där lilla extra i frisparkarna och bollen skruvade sig inte i mål.

Tilläggstiden bjöd på Hawaii-fotboll när Poch valde att byta in Chukwuemeka  och Gilchrist för de avslutande minuterna.
Så kul att vi fått tillbaka både Chilwell och Chukwuemeka som båda varit borta stora delar av hösten.

Fulham jagade kvitteringen in i det sista och Chelsea spelade undan bollen i sista sekund och rensningarna skedde med andan i halsen när de försvarade Petrovic målnolla.

Chelsea gick ifrån matchen med alla tre pinnarna och precis som Premier League historian berättade för oss inför matchen är Chelsea fortsatt obesegrade hemma på Stamford Bridge mot Fulham.
En seger som satt långt inne…


Ta med till nästa match:

  • Vi skapar lägen…
  • Vi behöver precisionsträning när det kommer till avslut.
  • Alldeles för mycket kladd på boll, hitta enklare spel så ökar vi chansen att göra mål
 
Statistik
Chelsea 1 - 0 Fulham
55 % Bollinehav % 45 %
17 Avslut 14
3 Avslut på mål 4
6 Hörnor 4
4 Offisde 0
5 Gula kort  1


Nästa Match spelas tisdagen den 23 januari
Chelsea gästas av Middlesbrough i Ligacupens andra semifinal.
Avspark kl 21.00Stamford Bridge
Matchen visar på Viaplay


 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2024-01-13 15:45:00
Author

Fler artiklar om Chelsea