Maitland-Niles lämnar Arsenal
Ainsley Maitland-Niles tackar för sig efter två årtionden i rödvitt.

Maitland-Niles lämnar Arsenal

Redan tidigt under våren kom det rapporter om att Ainsley Maitland-Niles skulle lämna Arsenal när hans kontrakt hade löpt ut. Dessa uppgifter har nu bekräftats av klubben. Hans fotbollskarriär kommer att fortsätta på annat håll efter tjugo år i norra London.

Maitland-Niles anslöt till Arsenals akademi redan som sexåring. Efter att ha imponerat under sina år inom Hale End fick han debutera för a-laget som sjuttonåring i december 2014. Den efterföljande säsongen skickades han på lån till Ipswich men han fick tålmodigt vänta till säsong 2017/2018 innan han på allvar slog sin in i Arsenals a-lagstrupp. Han fick gott om speltid av i tur och ordning Arsène Wenger, Unai Emery och Mikel Arteta. Framförallt eftersom han kunde användas i så många olika positioner. Maitland-Niles mest framstående tid i klubben var under våren och sommaren 2020 då han var en central del av det lag som vann FA-cupen. Under samma period fick han även chansen att debutera för det engelska landslaget.

De senaste säsongerna har Maitland-Niles fått allt mindre förtroende av Arteta och han har i stället spenderat den största delen av sin tid på lån hos andra klubbar. Först i Roma, sedan i West Bromwich och nu senast i Southampton utan att riktigt hitta hem någonstans. Det är i skrivande stund oklart vilken hans nästa destination blir. I Arsenal blev det sammanlagt 132 framträdanden för Maitland-Niles. Vi minns honom som en väldigt mångsidig och användbar spelare samt den kanske mest avslappnade straffskytt som vi någonsin skådat.

Stort tack och lycka till framöver Ainsley!
 

TV: Höjdpunkter från Maitland-Niles i Arsenal
 

Ola Regen@Ola_Regen2023-06-16 12:53:00
Author

Fler artiklar om Arsenal