November i Reading

Inte helt usel månad.

November blev något bättre resultatmässigt än väntat, månaden inleddes med en seger mot MK Dons i FA-cupen med 3-2,lite onödigt spännande på slutet i en match vi hade kontroll på. I matchen därefter bärgades en pinne i seriespelet efter 1-1 mot Bristol Rovers på hemmaplan. Sedan var det dags för bortamatch i Shrewsbury, vi har inte vunnit på nästan ett år på bortaplan men mot Shrewsbury började det bra trots allt, en snabb 2-0 ledning och dominans spelmässigt, då fick Knibbs för sig att han skulle täcka ut en boll med knapp styrfart över kortlinjen i eget straffområde vilket givetvis misslyckades och hemmalaget kunde reducera strax innan halvtid. I den andra halvleken höll vi i ledningen tills tilläggstid då Shrewsbury gjorde två mål på hörnor...

EFL-cupen bytte sponsor mitt under turneringen, något märkligt kan tyckas men nu är det Bristol Street Motors Trophy som gäller istället för Papa Johns Trophy. VI är redan klara för slutspel och tog emot Arsenal U21 innan landslagsuppehållet och vann med 5-2. Efter uppehållet var det så dags för en lite historisk händelse, vi lyckades vinna på bortaplan för första gången på 378 dagar! Grannarna Wycombe besegrades med 2-1 och det var helt rättvist sett till spel och chanser. Av bara farten körde vi sedan över Carlisle på hemmaplan med 5-1 och är därmed några poäng närmare strecket, kanske inte jätteövertygande seger men äntligen fick vi några studsar med oss och utnyttjade lägen som vi fick.

Lite optimism är aldrig bra för oss Readingsupportrar och vi kraschade ner på jorden omgående i FA-cupen i helgen där vi åkte ut mot Eastleigh från National League med 1-2. Selles hade gjort sju-åtta ändringar i laget, medelåldern var 22 år, men vi ska ändå inte förlora på det sätt vi gjorde, hemmalaget var bättre och vi hade första skottet på mål efter 70 minuter eller något liknande. När vi kvitterade i slutet så väcktes ett litet hopp om omspel men i 95e avgjorde Eastleigh, vi är otroligt usla på tilläggstid och detta var det åttonde målet vi släpper in den här säsongen på tilläggstid. I alla fall blev snackisen efteråt supportrarnas protester mot vår ägare då tennisbollar slängdes in på planen i minut 16 och matchen fick brytas kort. Bowen sa i en intervju före matchen till ITV att han inte hade något emot eventuella protester och att det kommer från vår sporting director säger en del om situationen i klubben. Han meddelade också att han och Selles avstår från sina löner tills dess att övrig personal får betalt vilket tydligen ska ha skett idag. I nästa match väntar Charlton i motor-cupen på hemmaplan, vi har tydligen aldrig vunnit mot The Addicks i någon cup så det blir säkert intressant.