Nyförvärv 4: Alex Mitchell

Nyförvärv 4: Alex Mitchell

Charlton Athletic fortsätter att förstärka spelartruppen inför kommande säsong, och då i synnerhet truppens bakre led. Nyförvärv nummer fyra är försvararen Alex Mitchell, som värvas från Millwall. 


Ja, Charlton Athletic har presenterat sin fjärde värvning inför den kommande League One-säsongen, och det är den reslige mittbacken Alex Mitchell som köps loss från Championship och Londonrivalen Millwall

22 åringen (född 2001) har signerat ett treårsavtal med The Addicks och kommer att finnas med på plats från start när truppen snart återsamlas för den stundande försäsongen. Om sitt val av ny klubbadress säger Mitchell själv så här: 

I’m very happy to get it done early doors. As soon as I knew Charlton were interested it was a no-brainer. It’s a massive club. Everyone I’ve spoken to about the club has said it’s really good, so I’m looking forward to it.

Det är alltså ingen längre flytt som Mitchell gör, när han nu för första gången, i sin ännu relativt unga karriär, flyttar permanent från en klubb till en annan. Hans första steg på en fotbollsplan togs i ung ålder i New Windsor Kestrels regi, men efter det har det varit södra London och Millwall hela vägen fram tills nu. Trots många år i Millwall, inom såväl akademi- som seniortrupp (2020-24), så hann det aldrig bli någon ligadebut för Mitchell. Den erfarenhet som han har samlat på sig som senior har istället erhållits genom diverse utlåningar sedan säsongen 2020/21. På dessa har han avverkat speltid i Bromley (2021), i Leyton Orient (2021/22), i Skottland och St.Johnstone (2022/23) och nu senast i Lincoln (2023/24). Det var framförallt på den senaste anhalten, under lånesejouren i Lincoln, som Mitchell nu gjorde sig ett namn för den breda massan i League One. Mitchell var en viktig kugge hos the Imps och starkt bidragande till den fina sjunde plats de landade på under föregående säsong. 
 
Så, förra säsongen stod han som motståndare men nu är han en del av Charlton framöver. Om det tyckte Nathan Jones så här: 

"Alex is someone I’ve known for a while so I’m really pleased to bring him to Charlton. He has gone out on loan and played games which is important for a young lad. He is someone that is an excellent defender and someone that will make us stronger, more competitive and more aggressive. He has so much scope to grow. He’s 22 and played a lot of games and is nowhere near his ceiling. He did fantastically well at Lincoln last season and was a big part of their strong push in the second half of the season. He’s a player I'm very excited to work with."

Genom att addera Alex till Charltons spelartrupp blir han den andra spelaren som går under efternamnet Mitchell. Sedan tidigare finns som bekant unge Zach Mitchell i laget, som dessutom även han är mittförsvarare. Däremot ska inte Alex blandas ihop i några släktband till Zach, även om det är lätt hänt när Zachs bror Billy [Mitchell] tillhör just Millwall. 

Min reflektion gällande nyförvärvet 
Jo men visst, det här är en värvning att - enligt mig - gilla ur flera aspekter som Charltonsupporter. Det känns på förhand bra med lite nya ansikten i försvaret, och då framförallt i synnerhet de centrala delarna där Charlton haft påtagligt svag kontinuitet under de senaste säsongerna. Alex Mitchell är på så vis en värvning som rakt av kommer in för att just förbättra och stärka den här positionen, och lägg därtill att han fortsatt är i en ung ålder och har mycket potential att ta ytterligare. Så det är mittback med många matcher i sig, mycket erfarenhet redan, men även då relativt ung. Att han dessutom kommer från en väldigt stark säsong på just den här nivån, hos en ligakonkurrent som Lincoln, gör värvningen än mer kittlande. 

Sedan tickar Mitchell in ytterligare några önskvärda boxar. En av dem är återigen att Nathan Jones får hit en spelare som är utpekat önskvärd och som han har möjlighet att utveckla vidare. Samtidigt är det Mitchells själva försvarstyp som lockar, det vill säga att han beskrivs som en försvarare som är bra på att just försvara. Han är reslig (1,91), duellstark och sätter en prestige i att försvara och hålla nollan. Den typen av ledare och person har vi egentligen inte fått se i klubben sedan Jason Pearce tackade för sig. Michael Hector, Sam Lavelle, Eoghan O’Connell och Ryan Inniss lyckades inte fylla dem skorna. Inte heller Lloyd Jones för den delen - eller åtminstone inte hittills. 

Välkommen till Charlton, Alex! 
 
Befintlig spelartrupp 
Målvakter 
Harry Isted 
Ashley Maynard-Brewer 
Will Mannion (Nyförvärv från Cambridge) 

Försvarare 
Josh Edwards (Nyförvärv från Dunfermline)
Lloyd Jones 
Lucas Ness 
Tayo Edun 
Tennai Watson 
Zach Mitchell 
Thierry Small 
Macaulay Gillesphey 
Nathan Asiimwe 
Rarmani Edmonds-Green 
Kayne Ramsay 
Alex Mitchell (Nyförvärv från Millwall)

Mittfältare 
Luke Berry (Nyförvärv från Luton Town)
Scott Fraser
Terry Taylor 
Aaron Henry 
Tyreece Campbell 
Karoy Anderson 
Conor Coventry 

Forwards 
Alfie May 
Miles Leaburn 
Chuks Aneke 
Daniel Kanu 

Spelarförluster 
Corey Blackett-Taylor (Derby), Connor Wickham, Kazenga LuaLua, Lewis Ward, Terell Thomas (Carlisle), Jack Payne, Michael Hector, Richard Chin, Diallang Jaiyesimi, George Dobson (Fehérvár), Conor McGrandles (Lincoln)

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-06-26 17:17:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson