Officiellt: Cole Palmer blir Chelseas elfte värvning
Cole Palmer (vänster), Chelseas nya värvning och Lewis Hall (höger) som lämnade tidigare i sommar. Båda spelade när klubbarna möttes i ligacupen förra hösten.

Officiellt: Cole Palmer blir Chelseas elfte värvning

Cole Palmer har en “Blue”. Chelsea har nu officiellt presenterat Manchester City-produkten efter en transfersaga som snabbt eskalerade. 21-åringen köps av klubben för runt £40m och skriver på ett kontrakt som varar tills 2030.

Chelsea har köpt ännu en ung spelare, när man nu något förvånade presenterar City-produkten Cole Palmer. 21-åringen har spelat hela sin fotbollskärriär i “Citys” akademier där han varit en stjärna för de ljusblåa. Men nu lämnar han Manchester för att klä sig i kungsblått. 

– Jag är exalterad över att komma igång och det känns fantastiskt att skriva på. Jag har skrivit på för Chelsea för att projektet här låter bra och på grund av plattformen måste jag försöka visa upp mina talanger. Det är ett ungt och hungrigt lag och förhoppningsvis kan vi göra något speciellt här, säger Cole Palmer i klubbens officiella presentation av spelaren.

Palmer skriver på ett kontrakt med Chelsea FC som varar fram tills 2030, meddelar klubben. Men kontraktet ska även innehålla en option att förlänga med ett år från klubbens sida, något vi sett flera gånger hos nya värvningar. Summan Chelsea behövde betala för att köpa ut anfallaren får sitt nyvarande kontrakt är £40m plus £2.5 i “add-ons”, enligt Matt Law. 

Palmer tog en plats i Citys A-lag redan förra säsongen, då han bidrog i 25 matcher för trippelvinnarna. Han har under sin tid i Manchester gjort 6 mål och 2 assist. Palmer har setts på de flesta positoner i anfallet. Men han har varit som bäst när han utgått ifrån höger, när han fått skära in i banan och avgöra matcher med sin starka vänsterfot.

Palmer har även en väldigt lovade landlagskärrirär bakom sig, då han deltagit i de flesta ungdomslagen för England. Under sommaren deltog anfallaren i U21-EM, där han tillsammans med Noni Madueke och Levi Colwill vann hela tuniringen. 

Vi från CSS välkommnar Cole Palmer med öppna armar till Chelsea FC!

Källor: Chelseafc.com, Matt Law, Transfermarkt.com

TV: Palmers drömmål mot Arsenal i Community Shield
 

Nils OlinNilsOlin012023-09-01 10:48:00
Author

Fler artiklar om Chelsea