Officiellt: Moises Caicedo är en Chelsea-spelare

Officiellt: Moises Caicedo är en Chelsea-spelare

I en av de mest kaotiska och svängiga transfersagorna någonsin har Chelsea lyckats få sin gubbe. Moises Caicedo skriver på för Londonklubben fram till 2032. Chelsea kommer betala en rekordsumma på £115m, i sin helhet, för att köpa loss Caicedo från Brighton.

Efter gårdagens kryss mellan Chelsea och Liverpool rapporterade både Fabrizio Romano och David Ornstein att Caicedo är klar för Chelsea. Londonklubben och Brighton hade kommit överens om en övergångssumma och Caicedo skulle bli en Chelsea spelare, nu presenteras han av klubben. 

– Jag är så glad över att ansluta mig till Chelsea! Jag är så exalterad över att vara här i den här stora klubben och jag behövde inte tänka två gånger när Chelsea ringde mig, jag visste bara att jag ville skriva på för klubben. Det är en dröm som går i uppfyllelse att vara här och jag kan inte vänta med att komma igång med laget, säger Caicedo i Chelseas officiella presentation av spelaren.

Caicedo skriver på ett 8 års kontrakt med Chelsea med en option att förlänga ett år, vilket betyder att 21-åringen kan stanna i Chelsea tills 2032 på det nuvarande kontraktet. Chelsea kommer betala Tony Bloom och Brighton hela £115m för mittfältare, ett nytt transferrekord i England, med en försäljningsklausul som en del av affären. Detta betyder att om Caicedo skulle säljas av Chelsea i framtiden så kommer Brighton få en del av summan som Londonlaget får in, detta rapporterar David Ornstein och “The Athletic”.  

Men denna transfersaga kunde ha slutat på ett helt annat sätt och såg ut att gå emot Chelsea bara för några dagar sen. För under tre månader har Chelsea förhandlat med Brighton om en överenskommelse om Caicedo. Flertalet bud har skickats men alla nekats då Brighton höll sig till det pris de tyckte Caicedo var värd. Chelsea och spelaren hade kommit över om ett kontrakt sen i maj men förhandlingarna mellan klubbarna drog ut på tiden. 

Fram tills i torsdags förra veckan så var Chelsea den enda klubben som på riktigt försökte värva Caicedo, andra klubbar rapporterades tro att mittfältaren var så gott som klar för Chelsea. Men under den dagen fick Chelsea ett stort motstånd i affären av Caicedo. Liverpool klev nämligen in framför Chelsea och fick ett bud accepterat av Brighton på £110m för 21-åringen, något Chelsea hade försökte göra i alldeles för lång tid. Efter det väntades förhandlingar med Caicedo att lätt gå igenom och mittfältaren skulle bli en Liverpool-spelare. 

Men så blev det inte. För Caicedo som hade spenderat de senaste dagarna i London i väntan på att Chelsea skulle komma överens med Brighton, stannade i London och nekade de "the Reds" kontraktserbjudande. Efter att tränare Jürgen Klopp meddelade på konferensen innan söndagens match att Liverpool hade kommit överens med Brighton om en affär så rapporterade Fabrizio Romano, med flera, att Caicedo bara ville till Chelsea och skulle neka Liverpool-budet. Detta fick Chelsea att agera ännu snabbare och få förhandlingarna mellan Chelsea och Brighton att gå igenom så fort som möjligt, men en summa över Liverpools bud behövde presenteras om kustlaget skulle acceptera något.

Fortsatta sina förhandlingar skedde under fredagen samtidigt som en affär för Leeds Tyler Adams kollapsade. Chelsea var nära att värva amerikanen för ungefär £20m men klubben valde att backa från affären. Det är mycket möjligt att Chelsea valde bort Adams för att istället fokusera på Caicedo och den 19-årige mittfältaren Romeo Lavia från Southampton, som enligt Nisaar Kinsella och Ben Jacobs, rapporteras nära en flytt till Stamford Bridge.

Fler spelare kommer att komma till Chelsea detta fönster, och fler kommer lämna, men just nu så välkomnar vi Moises Caicedo som äntligen är en Chelsea-spelare efter extrema omständigheter!

Källor: Chelseafc.com, David Ornstein, “The Athletic, Nizaar Kinsella, Ben Jacobs

Nils OlinNilsOlin012023-08-14 19:39:44
Author

Fler artiklar om Chelsea