Officiellt: Silva lämnar efter säsongens slut
Tack för allt, Thiago!

Officiellt: Silva lämnar efter säsongens slut

Nu står det klart – Thiago Silva lämnar Chelsea efter denna säsong. Brassen har blivit en verklig kultspelare under sina fyra år i klubben och har författat ett känslosamt avskedsbrev i samband med att nyheten blev offentlig.

Thiago Silva anslöt till Chelsea i vad som redan då var karriärens höst. Ett turbulent första år slutade med en magisk vår och triumf i Champions League – den kronjuvel som fattats Silva under hans fantastiska karriär. Veteranen har sedan dess fortsatt vara en bjässe i det kungsblå försvaret och varit en stöttepelare som mindre erfarna försvarskollegor kunnat luta sig emot. Under måndagen meddelade Silva via klubbens officiella hemsida att denna fjärde säsong i Chelsea blir hans sista. Vi passar på att tacka Thiago Silva för fyra fantastiskt fina år. Hans brev får tala för sig självt.

"Chelsea betyder väldigt mycket för mig. Jag kom hit med idén om att vara här i ett år, det visade sig bli fyra. Inte bara för mig, utan för familjen också. Mina söner spelar för Chelsea, det är en enorm stolthet att vara en del av Chelsea-familjen – bokstavligt talat, mina söner är här. Jag hoppas att de kan fortsätta sina karriärer hos denna framgångsrika klubb som så många spelare önskar att de spelade för. Jag har givit mitt allt i allt jag gjort här under dessa fyra år. Tyvärr så har allt en start, en mittpunkt och ett slut. Det betyder inte att detta är ett definitivt slut. Jag hoppas kunna lämna dörren öppen så att jag inom en snar framtid kan återvända, om en i en annan roll. Men... Det är en obeskrivlig kärlek. Jag kan bara säga – tack." 

"När jag kom hit var det under pandemin, det var inga supportrar på läktarna. Men genom sociala medier uppstod något väldigt speciellt och när supportrarna började komma tillbaka och livet började bli normalt, då började jag känna kärleken och respekten för min historia och min start här. Det är redan svårt att säga hejdå under normala omständigheter, men när det handlar om ömsesidig kärlek, då är det ännu svårare. Once a Blue, always a Blue."

"Sättet jag anlände till klubben på, stödet jag fått från klubben, jag kom till klubben som en ledare även om jag inte kände mig som det tack vare att jag var den nya killen. Det är alltid svårt att integrera sig, men tids nog blev jag en del av gruppen och (Frank) Lampard hade en stor roll i det. Jag är tacksam gentemot honom för det. (En) dröm, definitivt en dröm. Inte i min vildaste fantasi kunde jag se mig själv uppnå sådana stora saker och vinna en av de största titlarna, Champions League, med en av världens största klubbar. Farväl är för dem som lämnar och inte kommer tillbaka. Jag tänker kommer tillbaka en vacker dag."
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-04-29 12:24:00
Author

Fler artiklar om Chelsea