Officiellt: Tosin Adarabioyo är klar för Chelsea
Välkommen till Chelsea, Tosin!

Officiellt: Tosin Adarabioyo är klar för Chelsea

Chelseas första nyförvärv för denna sommar är här. Mittbacken Tosin Adarabioyo ansluter från lillebror Fulham på fri transfer.

Chelseas första nyförvärv inför säsongen 2024/25 är klart. Mittbacken Tosin Adarabioyo ansluter på fri transfer från Fulham och har kritat på ett fyraårsavtal. Detta meddelade klubben under fredagen.

– Chelsea är en enorm klubb och detta är ett slags cirkelslutning för mig. Jag föddes halvmilen bort från Stamford Bridge och gjorde min proffsdebut där. Jag är väldigt exalterad och ser fram emot att föra klubben i rätt riktning, säger Tosin Adarabioyo i en kommentar till officiella hemsidan.

Debuten som Adarabioyo talade om ägde rum redan 2016. Mittbacken representerade då Manchester City, klubben som fostrat honom. The Citizens formerade en reservbetonad elva i FA-cupen mot Chelsea där bland annat den då 19-årige Adarabioyo fanns med. 26-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2028. Sportcheferna Winstanley och Stewart författade ett gemensamt uttalande i och med att värvningen av Adarabioyo blev officiell.

”Vi är väldigt glada över att ta Tosin till Chelsea. Genom sin karriär har han påvisat mognad och defensiva kvaliteter och har samlat på sig mycket Premier League-erfarenhet de gångna säsongerna. Han är redo att ta nästa kliv i Chelsea och jobba sida vid sida med de talangfulla spelarna i truppen. Vi ser fram emot att se Tosin ansluta under försäsongen.”

Engelsmannen föddes i London men spenderade merparten av sin uppväxt i Manchester. De efterföljande två säsongerna begränsades Adarabioyo till sju framträdanden. Produktiva utlåningar till West Brom och Blackburn följde, varpå engelsmannen anslöt till Fulham 2020. Hos grannen i västra London har Adarabioyo blivit en alltmer signifikant pjäs.

Vi på CSS hälsar Tosin Adarabioyo välkommen till London’s Finest!

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-06-07 12:04:00
Author

Fler artiklar om Chelsea