2022-08-25 19:00

Viborg - West Ham
0 - 3

Övertygande seger i Viborg
Gianluca Scamacca inblandad i mycket.

Övertygande seger i Viborg

En plats i Europaspel är äntligen säkrad efter en 0–3 seger mot danska Viborg. Sammanlagt resultat blev 1–6 där den stora stjärnan till nyförvärv Gianluca Scamacca stod för två av målen.


Inför matchen var fansen skurna i sina tankar. Många trodde på en säker och stabil seger medan andra var påverkade av vår inledning i ligan och därmed mer pessimistiska. Matchen inleddes väldigt intetsägande och varken något av lagen såg ut som de ville något. De hotade aggressivt i djupled vilket tvingade fram viktiga brytningar i vår backlinje. Ibrahim Said, spelaren som inte fick spela i London, visade prov på briljans då han flertalet gånger tog sig förbi på höger sidan. Areola ska även han tvingas in i svåra situationer. Mest remarkabelt var hans dubbelräddning där han räddar ett friläge och sedan returen.

Ledningsmålet gjorde istället vi, efter att Johnson hämtat upp en långboll vid hörnflaggan. Han lirkade sig fram och tillbaka tills han spelade loss Soucek som lyfte in bollen till den stora italienaren som tagit sig förbi sin försvarare och sköt in bollen på volley. Fantastiskt gjort av Scamacca. Det andra målet, som kom i den 51:a minuten, var Scamacca också inblandad i. Areola med en inspark till mittplan där Scamacca vinner nickduellen och styr bollen fram till Cornet som på en touch spelar Benrahma till ett friläge. Benrahma som för någon säsong sedan hade sett osäker ut avslutar nu distinkt vid stolproten. Han har självförtroende.  

Viborg är egentligen aldrig riktigt nära en reducering, det berodde mestadels på Ogbonnas fantastiska försvar. Han tog mycket ansvar och Kehrer såg väldigt lugn ut bredvid honom. 0–3 skulle det dock bli. En kort hörna initierade detta anfall, en variant som vi så vitt jag vet inte gjorde mål på en enda gång i fjol. Cresswell med inlägget och Kehrer med nicken, som dock räddas av den danska målvakten. Soucek är däremot först på returen och sätter spiken i kistan på riktigt.

Allt som krävs nu är att vi bygger vidare på detta. Vi har tre tuffa omgångar framför oss i ligan, alla spelas inom en vecka. Villa söndag, Spurs onsdag och Chelsea nästa söndag. Det är absolut inga enkla matcher, två av dem är bland de tuffaste på hela säsongen, vilket innebär att vi kanske inte kommer ur dessa matcher med så många poäng. Det viktiga är däremot att vi ser mer vilja under veckan som kommer. Gärna poäng, men främst vilja och passion, för det har fattats under inledningen av säsongen. Gärna också en brasse från Lyon… 

Nu ser vi fram emot en spännande Premier League vecka.
COME ON YOU IRONS!

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2022-08-26 21:00:05
Author

Fler artiklar om West Ham