Pochettinos plan för Reece James
Skönt att se denna man på plan igen!

Pochettinos plan för Reece James

Mauricio Pochettino har avslöjat planen för Reece James återkomst efter att ytterbacken byttes ut i den 61:a minuten mot Blackburn i ligacupen.

Vad hände? Chelsea-tränaren håller på att skapa en försiktig plan med James, som gjorde sin andra start för säsongen efter ett längre skadeuppehåll när Chelsea besegrade Blackburn med 2-0 efter mål av Benoit Badiashile och Raheem Sterling.

James har haft problem med en hamstringskada som han ådrog under öppningsmatchen mot Liverpool i augusti. Trots att han visade positiva glimtar under sin återkomst vill Pochettino inte riskera honom och han byttes ut mot Malo Gusto i andra halvlek.

Vad de sade? – Planen var att kolla hur man mådde i halvtid. Efter femton minuter började han känna sig trött och vi kollar från andra halvlek. Vi måste vara försiktiga med hur vi hanterar honom, säger Pochettino.

– Vi bestämde oss för att utföra bytet eftersom vi tycker att det är viktigt med framstegen och att vara försiktig. Ibland spelar man 90 minuter och kanske tar några risker, men vi måste undvika detta. Det stämmer att vi inte kan undvika risker helt 100 procent, men planen är att ta små steg. 

Den större bilden: Pochettino erkänner att det är en psykologisk boost att ha James tillbaka i laget och anser att det inte endast främjade lagmoralen utan också anhängarna. 

– Det är alltid viktigt. När man bestämmer sig för att han är kapten är det viktigt att han håller sig i form, kan spela och hjälpa laget, säger han. 

– Han är en viktig spelare för oss. Han är en fantastisk spelare, enligt mig en av världens bästa ytterbackar. Olyckligt nog spelade han bara 70-75 minuter mot Liverpool och spelade inte igen innan Blackburn-matchen. Sakta men säkert kommer han att komma i form och vänja sig med spelet.

Härnäst? Det återstår att se hur Pochettino kommer att använda James när Chelsea möter Tottenham Hotspur i PL på bortaplan nästa måndag.

Källa: goal.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-11-02 16:23:56
Author

Fler artiklar om Chelsea