Potter om varför Cucurella byttes ut i första halvlek

Potter om varför Cucurella byttes ut i första halvlek

Chelsea-tränaren Potter bytte ut Marc Cucurella efter endast 35 minuter i lördagens oavgjorda möte med Manchester United.

Vad hände?

Potter ersatte Cucurella med Mateo Kovacic och ändrade till en fyrbackslinje under första halvlek mot Manchester United, efter att gästerna varit det dominerande laget under matchens inledning. Cucurella, som värvades till Chelsea för 62 miljoner pund under sommaren, har nu blivit utbytt i sina tre senaste matcher från start. Potter förklarade sitt beslut efter att matchen blåsts av. 

Vad de sade

‘’Det kändes som att vi blev överkörda på mittfältet och vi behövde lägga dit en extra spelare för att skapa mer press och förhindra dem från att skapa lägen.’’, sade Potter.

‘’Det är bara en känsla som jag hade. Det var inget enkelt beslut men spelarna reagerade väl på det och gav sitt allt.’’

Den större bilden

Det var ett modigt beslut av Potter att byta från 3-4-2-1-formationen efter att mittfältet höll på att bli överkört. Chelseas spel förbättrades och det såg ut att bli tre poäng efter att Jorginho skjutit in 1-0 från elva meter i den 87:e minuten. Under tilläggstid nickade Casemiro in 1-1 och lagen fick dela på poängen.

Visste ni att?

Potter är obesegrad i sina tre senaste möten med Manchester United, efter att tidigare som tränare förlorat sina fem första matcher mot Manchester-laget.

Vad händer härnäst för Chelsea?

Chelsea möter RB Salzburg borta i Champions League på tisdag. Om Potters mannar vinner matchen går man vidare till åttondelsfinal. 

Källa: goal.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-10-23 15:10:50
Author

Fler artiklar om Chelsea