Rensning i damlaget
Hawa Cissoko med flera lämnar West Ham.

Rensning i damlaget

Ett gäng spelare i damlaget lämnar West Ham.

Hela sju spelare lämnar West Ham i och med att deras kontrakt löper ut idag. Ett flertal av dem har spelat flera säonger i West Ham.

Australiens landslagsmålvakt Mackenzie Arnold lämnar efter fyra säsonger och 90 matcher.

Hawa Cissoko försvarare och fransk landsslagsspelare lämnar även hon efter fyra säsonger. Hon gjorde 83 matcher och två mål för West Ham.

Nästa spelare att lämna är Japans landslagsmittfältare Honoka Hayashi som spelat två säsonger i West Ham och gjorde 50 matcher.

Även landsmaninnan och tillika med i Japans landslag Risa Shimizu lämnar efter två säsonger. Det blev 54 matcher för försvararen.

Danmarks landslagsspelare Emma Snerle lämnar även hon efter två och en halv säsong. Mittfältaren spelade 39 matcher och gjorde tre mål för West Ham.

Mel Filis lämnar efter tre säsonger. Hon spelade 50 matcher i West Ham. Hon var på lån I Charlton andra halvan av förra säsongen.

Till sist lämnar även engelska mittfältaren Abbey-Leigh Stringer som gjorde 50 matcher och ett mål för West Ham under tre säsonger.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/player-departures-womens-team-confirmed 
https://www.whufc.com/news/mel-filis-departs

West Hams damlag gjorde förvisso ingen bra säsong och slutade nästsist men det känns som att man släpper iväg mycket rutin. Nu kan det givietvis vara så att det är spelarna som valt att lämna och då finns det inget att göra eftersom deras kontrakt tar slut. Kan nog tycka ändå att det vore bra att haft kvar ett par av dem.

Stort tack för allt ni gjort i West Ham Mackenzie, Hawa, Honoka, Risa, Snerle, Filis och Abbey-Leigh. Lycka till framöver.

 

Arne Söderlund2024-06-30 11:59:00
Author

Fler artiklar om West Ham