Säsongen slutade lyckligt, till slut

Den mest turbulenta säsongen på många, många år över

Vi hade två matcher kvar efter det att kontraktet säkrats. Båda matcherna slutade 3-2, först en förlust på bortaplan mot Burton med 2-3 där vi inte var vakna halva första halvleken och kunde ha haft ett större underläge än 0-2. Wing reducerade med en snygg frispark efter 34 minuter men bara några minuter senare kom 3-1 till ett vilt kämpande hemmalag som försökte undvika nedflyttning. The Royals kom aldrig närmare under den andra halvleken än en reducering på straff (!, vår andra för säsongen) och Burton vann ganska rättvist.

Avslutningen mot ett play-off jagande Blackpool på Stade de SCL började även den dåligt med 0-1 efter fyra minuter efter hårresande försvarsspel. Men nu vaknade vi till liv ganska omgående och tog över matchen. Säsongens största publik, 18 480, fick dock vänta till 47e minuten innan Azeez hittade en fristående Sam Smith i straffområdet som nickade in kvitteringen. Vi fortsätte att vara det bättre laget efter paus, utdelningen kom också till slut när först Knibbs (68) och sedan Azeez (70) utökade ledningen till 3-1. Reduceringen kom när vår målvakt Pereira, El Gato, rensade bollen rakt på Blackpool spelare i den 92a minuten.

Efter matchen fick Lewis Wing pris som säsongens spelare och det har ingen någon invändning emot, Kelvin E fick pris för säsongens mål. Tom Holmes som såldes till Luton i januari men lånades tillbaka direkt har haft en väldig otur med skador och det var först nu han kunde göra sina första minuter, stående ovationer när han kom in i 75e minuten, fattas bara annat för en kille som har gett allt för klubben som han kom till som åttaåring.

Trots klubbens sämsta placering sedan 1989 så finns det mycket att vara glad åt, det var länge sedan det har varit en sådan sammanhållning mellan spelare och supportrar, kampen mot ägaren har svetsat samman supportrar och om vi nu bara blir av med honom och kanske kan behålla några tongivande spelare kan det här bli bra. Efter 16 matcher hade vi sju poäng och var tio poäng under strecket, en allsvenska (30 matcher) senare är vi, trots sex minuspoäng, nio poäng ovanför strecket och under de 30 matcherna är vi åttonde bästa lag i serien. Vi gläds även över U21 laget som slog Man C med 3-0 förra fredagen i premier League 2 och blev därmed klara för spel i Europa.