Spelarbetyg efter Chelsea - Liverpool 1-1

Spelarbetyg efter Chelsea - Liverpool 1-1

Premiären i Premier League är avhandlad för Liverpools del och nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 7
Ny säsong, men samma gamla vanliga Alisson Becker. Inte mycket att göra på Chelseas kvitteringsmål och har några ruggigt vassa räddningar när man nästan hade räknat in ett baklängesmål. Fortsätter med andra ord att spela på samma fina melodi som föregående säsonger.

Trent Alexander-Arnold: 6
Högerback utan boll och central mittfältare med boll, en rollbeskrivning som vi på senare tid har kunnat förknippa med Trent och som vi 
även fick se under eftermiddagen. Har en magisk framspelning till Mohamed Salahs offsidemål i den första halvleken, men utöver den aktionen tycker jag den nya vice-kaptenens spel med boll stundtals lämnade mer att önska. Slarvig, stressad och lite nonchalant idag. 

Ibrahima Konate: 7
Liverpools bästa spelare den här eftermiddagen och lyckas flertalet gånger avvärja motståndarna från att skapa sig delikata möjligheter till att näta framför hemmapubliken. Visar på sin styrka i duellspelet, såväl i luftrummet och på marken och har några riktigt fina tacklingar och brytningar. Utan tvekan en av de viktigaste spelarna att hålla skadefri från Liverpools sida om man vill nå framgång under den stundande säsongen.

Virgil Van Dijk: 6
Den nytillsatta kaptenen blandar och ger. Ett passivt agerande vid kvitteringsmålet och ett stundtals svagt och nonchalant spel med fötterna blandas med brytningar och duellspel beskrivna med motsatta adjektiv. 

Andrew Robertson: 5
Har det inledningsvis extremt tufft och lyckas varken i sina offensiva eller defensiva aktioner. Slarvig och stressad i passningsspelet och stundtals en kona för motståndarna att spela runt och runda. Blir visserligen bättre, främst i sina offensiva aktioner, ju längre matchen lider, men sett över hela matchen lämnade insatsen mer att önska. 

Alexis MacAllister: 6
Är väl egentligen inte tilltänkt att spela på den roll han, på grund av bristande alternativ, blir satt på och utifrån de förutsättningarna bjuder argentinaren verkligen inte på någon insats som han bör skämmas över. Härligt lugn med bollen och påvisar sitt breda passningsregister vid flera tillfällen. Känslan är att han blir lite trött mot slutet av matchen, då både beslutsfattandet och kvaliten gick ner sig något.

Dominik Szoboszlai: 6
Pigg Premier League debut från nyförvärvet som visar prov på sin arbetskapacitet och teknik med bollen. Skulle däremot velat ha honom lite mer involverad i det offensiva spelet, då han sällan sattes i lägen att kunna briljera med sitt fina tillslag. Försvinner alltså lite från matchbilden under ganska stora perioder, men en klart godkänd debut och arbetsinsatsen ska defintivt hyllas. 

Cody Gakpo: 5 (ut 66)
På ett sätt kan jag förstå tanken bakom valet att placera Gakpo på mittfältet, då nederländaren besitter en fin bollbehandling, speluppfattning och passningsspel. Däremot föll det inte särskilt väl ut och han kunde aldrig riktigt sätta sin prägel på matchen. Och i ärlighetens namn, när chanserna väl uppkom, när medspelarna hittade honom i intressanta ytor, förvaltade han dom inte särskilt väl.

Mohamed Salah: 6 (ut 77)
Assisterar mycket skickligt Luis Diaz till 1-0 och har sedan en boll i nät, som desvärre blir avvinkad för offside efter VAR-granskning. Rätt så aktiv under matchinledningen då han, förutom de aktioner som nämnts ovan, lyckas avlossa några farliga skott från intressanta ytor. Därefter försvinner skyttekungen dock helt bort från matchens handling och blir totalt utraderad av Chelsea. Syns knappt till efter Chelseas kvitteringsmål, vilket är ett underbetyg.

Diogo Jota: 5 (ut 66)
Får inte mycket att stämma under eftermiddagen. Rätt så lik Gakpos insats i det att han inte särskilt ofta har kontroll över bollen och när han väl har det, resulterar det sällan i något positivt. Fullt rimligt att byta ut honom under andra halvlek.

Luis Diaz: 6 (ut 77)
Placerar tjusigt in 1-0 och ger Liverpool ledningen. Likt Mohamed Salah mattas han däremot av något ju längre matchen lider och exkluderat några alibi-passningar tillför han inte särskilt mycket. Det ska däremot sägas, vilket ska betonas i samtliga bedömningar av dagens anfallare, att det relativt låga bollinnehavet från Liverpools sida gör det svårt att påverka matchbilden särskilt mycket.

Darwin Nunez: 6 (in 66)
Återigen, tufft att påverka matchbilden när man inte får särskilt mycket att jobba på, men uruguyanen har främst en aktion i slutet av matchen, när han starkt trycker undan sin motståndare och drar på ett långskott som styrs tätt utanför Stamford Bridges målstolpar, som fick en att höja ögonbrynen. Inte omöjligt att han får starta nästa match, om du frågar mig.

Curtis Jones: 6 (in 66)
Finns absolut en del saker att slipa på för engelsmannen, men hans inhopp bidrog ändå till att Liverpool kunde återta lite bollinnehav och sprida ett lugn i spelet med boll. 

Harvey Elliot (in 77): Spelade för kort tid för att få betyg.
Spelar väl egentligen några minuter för lite för att kunna bli betygsatt, men vill ändå poängtera och notera att engelsmannen var förvånansvärt bra i återerövringsspelet och duellsspelet, vilket var både lite överraskande men framförallt kul att se.

Ben Doak (in 77): Spelade för kort tid för att få betyg.
Även han spelar egentligen lite för lite, men vill ändå plussa för skottens energi och mod.

Matchens bästa Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Ibrahima Konate
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2023-08-13 20:36:00
Author

Fler artiklar om Liverpool