Spelarbetyg efter Newcastle – Liverpool 1–2

Spelarbetyg efter Newcastle – Liverpool 1–2

En galen match avgjordes av en galen uruguayan. En sargad och svag backlinje räddades av individuell briljans när Liverpool vände och vann mot Newcastle trots en man kort. Redaktionen ger er betygen efter Newcastle.

Alisson 8
Vad hade vi gjort utan vår brasilianska målvakt? All ära åt Mohamed Salah, men Saudi-ryktena kring Alisson skrämmer mig oändligt mycket mer. Räddar kvar laget i matchen när han parerar Almirons volley och ligger precis på ”gränsen” när det kommer till att hålla i bollen och slå insparkar.

Trent Alexander-Arnold 3
Liverpool har släppt in tre mål denna säsong och Trent har varit högst involverad i de flesta. Han var inte på topp förra säsongen, men inledningen av denna är något annat enligt mig. Frågan är om kritiken har satt sig på det mentala för Trent? Med tanke på bristen av bredd i defensiven är det frågan om inte en högerback ska in och avlasta innan fönstret stänger? Trent behöver i vilket fall som helst en paus, och backlinjen med Gomez – Matip – Quansah – Robbo i nästa match känns inte tryggt på förhand? Får ett tidigt gult kort och är inte långt ifrån, ett felaktigt, rött efter sex minuter. Tappar bollen till 1–0-målet och är över lag väldigt slarvig. Något är fel.

Joel Matip 4 (ut 77’)
Likt Trent var han slarvig med bollen, och i ärlighetens namn ingen trygghet alls. Bristen på speltid under det senaste året har påverkat enormt är känslan och van Dijks röda innebär högst troligt till ett par starter till. Nej, Liverpool måste bredda defensiven om det ska hålla över 38, eller 60+ matcher i år…

Virgil van Dijk 3 (utvisad 28’)
Var dominant i 28 minuter och sedan fick han korrekt syna det röda kortet när han tar med en fri Alexander Isak i bollvinsten, tyvärr tar han svensken först och detta blir svårt att överklaga. Ett tungt tapp i en redan sargad backlinje.

Andrew Robertson 5
Hade stora problem med Almiron under hela matchen och kunde inte stoppa inläggen eller inspelen från sin sida, en i mängden där bak som hade glömt att knyta skorna och inte hade någon vidare dag med passningarna. Spelade upp sig under den andra halvleken i vissa aspekter men en bättre spelare än Almiron hade gjort matchen omöjlig för Liverpool. Det är en svag femma för att belysa att han trots allt var bäst i det ordinarie försvaret…

Dominik Szoboszlai 6
Den intensiteten, viljan och glädjen som till stora delar finns i Szobo är det inte många som kan leva upp till i Liverpool idag. Är den spelare som vill dra i gång anfallen och har fina fötter och fin teknik. Hans spelstil blir såklart lidande av det röda kortet då fokus blir att försvara.

Wataru Endo 5 (ut 58’)
Den nya japanen får bara spela med Liverpool när vi är en man kort. Är hyfsat osynlig och har ännu inte hittat förbindelsen med lagkamraterna känns det som. Vinner en del boll, men inte lika mycket som krävs och är lite slarvig i det korta passningsspelet. Är dock ganska bra och trygg på att driva bollen, förhoppningsvis får han spela med alla lagkamrater framöver.

Alexis Mac Allister 7 (ut 77’)
Fenomenal på att behålla bollen, sliter hårt och vinner en hel del dueller trots att han inte är störst, starkast eller snabbast. Gör ett gediget jobb med tanke på att han återigen snarare får spela som en sexa en att visa sina offensiva kvalitéer.

Mohamed Salah 6
Får göra stora delar av sitt jobb själv på högerkanten och tar även ett defensivt ansvar. Sticker absolut inte ut i matchen men visar att han, till skillnad mot matchen mot Chelsea, faktiskt ska vara kvar då han är en matchvinnare. På tilläggstid hittar han en elegant boll fram till Darwin Núñez som avgör denna match.

Cody Gakpo 4 (ut 58’)
Nej detta var ingen match som stärkte Gakpos aktier. Borde kanske varit den som fick lämna planen efter det röda kortet, men jag tror att hans flexibilitet med att spela tia, nia och ytter gjorde att han blev kvar i stället. I dag var han däremot inte alls bra, slarvig i spelet och kom inte in i det och blev till sist felaktigt använd.

Luis Díaz 6 (ut 33’)
Den som skapade mest oreda för Newcastle, men som tyvärr fick gå ut till följd av van Dijks utvisning. Hoppas att han trots allt kunde vara glad efter matchen.

Joe Gomez 7 (in 33’)
Kom in och gjorde jobbet han skulle. Vann sina dueller, blockade skott och var bäst i försvaret av alla.

Harvey Elliott 6 (in 58’)
Var den som försökte hjälpa Salah på högerkanten. Gör ett klart godkänt inhopp med bra fötter och ett bra bröst i bollvinsten fram till 1–2-målet.

Diogo Jota 6 (in 58’)
En perfekt inhoppare är han. Ett bra riv och ett par fina samarbeten, slår en ganska dålig pass som troligtvis inte blir en assist men ändå nästan klassas som en till kvitteringen.

Jarrell Quansah 6 (in 77’)
Debut för klubben i tävlingssammanhang och vilken debut det ändå blev. Såklart inte delaktig i vändningen men kanske har samma krafter som en hartass? Hinner inte med mycket mer än att skicka bort bollarna och vinna en duell.

Darwin Núñez 9 (in 77’)
Mr. Kaos, vem annars i denna match? Nu fick vi äntligen se den kliniska uruguayanen vi fick se på försäsongen. Två klassavslut och han vänder matchen mer eller mindre på egen hand, förhoppningsvis ger detta en välbehövlig boost i självförtroendet och resulterar i en start mot Aston Villa. Nu åker lokomotivet-Núñez och det är bara att hänga med, CHU CHU.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Darwin Núñez.


TV: Alexander-Arnolds miss friställde Gordon till 1-0
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-08-27 20:42:00
Author

Fler artiklar om Liverpool