Top of the league.. (efter tre matcher)

Det är ju inte jätteofta nuförtiden som man får sitta hemma och smörja in sig mig linolja, äta mängder av chips, öppna upp en trocadero, välta grannens katt och skrika "Top of the League". Det händer inte så ofta. Ifjol vid samma tidpunkt-efter tre matcher var det som att någon öppnat upp syndafloden och kastat taggtråd på mig. Gunners låg sist - tre matcher, 0 poäng och mängder av insläppta mål. Artétas huvud på ett fat och laget var inte vatten värt. Samtidigt ledde Spurs. Hemska ögonblick i mitt och varje gooners liv. 
Tre matcher in i år och ligatabellen visar ett enda lag med full pott. The Arsenal. Det rödvita laget från norra London med kanonen på bröstet. Tre matcher och tre segrar. OK, jag håller med om att det inte har varit mot det absoluta topp-motståndet. Crystal Palace, Leicester och Bournemouth är kanske inte det tuffaste, men de matcherna skall vinnas de också. 
Gunners har inte haft en sådan bra inledning sedan 2004/2005 då vi gjorde 12-4 på tre matcher i början. Tre raka segrar mot Everton,. Middlesbrough och Blackburn. Vi följde sedan upp med segrar mot Norwich och Fulham innan krysset kom. Det var detta år som Manchester United bröt sviten på 49 raka matcher utan förlust i ligan och när man till slut räknat ihop ligan så vann Chelsea före Gunners. Gunners vann sedan FA-cupen efter straffavgörande mot United. 
Senast Gunners ledde ligan var 2020/21. Jo faktiskt. Efter 3-0 borta mot Fulham ledde vi ligan tillsammans med Leicester, men vi låg övers på grund av bokstaven. Innan dess måste man leta sig tillbaka till 2016/2017 och sedan 2015/2016.

Men vi nöjer oss med att känna oss nöjda hittills och vänta in nästa helg, då Fulham kommer till Emirates Stadium. 

Magnus Falk2022-08-21 23:21:57
Author

Fler artiklar om Arsenal