Christan Atsu är vid liv efter jordbävningen i Turkiet
Ghananen tillhörde Chelsea under fyra säsonger.

Christan Atsu är vid liv efter jordbävningen i Turkiet

Före detta Chelsea-spelaren Christian Atsu var en av de personer som begravts under rasmassorna efter den stora jordbävningen i sydöstra Turkiet, enligt turkiska rapporter. Över 4000 människor har redan mist sina liv på grund av jordbävningar i området. Lyckligtvis har ghananen hittats och vårdas nu på sjukhus.

Stora jordbävningar med tillhörande efterskalv har fått stora konsekvenser i Turkiet. En av städerna som har drabbats allra mest är Hatay, några tiotals kilometer från gränsen till Syrien. Christian Atsu, som tidigare har representerat Chelsea, och andra klubbar i Premier League, rapporteras nu vara fast under bråte i samband med den jordbävning som ska ha nått 7.5 på Richterskalan. Atsu anlände i somras till Hatay och Hatyaspor, klubben han nu spelar för. Under onsdagsförmiddagen stod det klart att ghananen kunnat räddas från vad som kunnat bli hans grav. Klubbens vicepresident bekräftade att han är vid liv men vårdas på sjukhus för sina skador, Hatyaspors sporthchef har dock inte hittats ännu. Detta enligt, bland andra, den turkiska sportreportern, Yagiz Sabuncuoglu. Enligt BBC har redan minst 4000 människor omkommit i området efter katastrofen.

Atsu tillhörde Chelsea mellan 2013-2017 men spenderade mycket av tiden på lån hos, bland andra, Everton, Bournemouth och Newcastle. Den sistnämnde klubben blev även hans nya adress när han väl lämnade Chelsea. 


Källor: BBC, Yagiz Sabuncuoglu

Elias Thomasson2023-02-06 19:46:00
Author

Fler artiklar om Chelsea