Tottenham Hotspur Stadium, 2024-03-02 16:00

Tottenham - Crystal Palace

Var har vi Spurs?
Med Richarlison skadad kan Heung-min Son ta klivet in i mitten.

Var har vi Spurs?

Tottenham spelar få matcher som det är efter alla cuputtåg. När sedan en ligamatch flyttades har Spurs fått ett långt uppehåll där Ange Postecoglou till skillnad från landslagsuppehåll har kunnat arbeta med truppen. Osäkerheten är därför stor inför mötet med Crystal Palace.

Två veckor har gått sedan den senaste matchen. Det är otroligt sällsynt att en tränare kan få den tiden med spelarna. Vanligtvis reser nästan alla spelare iväg när det kommer till uppehåll, för det enda uppehållet är egentligen för landslagsspel. Det är knappt ens försäsongen ger en tränare så här mycket tid att arbeta med gruppen. Lördagens motståndare Crystal Palace vann senast mot Burnley och bröt en negativ trend, men viss marginal finns till nedflyttningsplats så förhoppningsvis slipper Spurs den värsta desperationen som brukar göra många motståndare från nedre regioner så jobbiga att möta.


Seghet eller pigga ben?
Fotbollsspelare brukar må bra av att spela matcher. Visst behöver kroppen vila, men samtidigt finns det en risk i att bryta mönstret. Nu har spelarna tränat, men frågan är hur känslan är när matchen mot Crystal Palace drar igång. När man har fått vila för lite kan taktiken vara att sätta full fart från start för att inte riskera att komma helt fel in i det och känna tröttheten matchen igenom. Det kan nog vara en bra taktik även efter vila.

Postecoglou fick börja ta större beslut innan detta uppehåll. Vissa spelare har petats på grund av ett förbättrat skadeläge. Nu går det knappast att vila spelare, så det skulle kännas märkligt om mittbacksparet splittrades. Destiny Udogie kan förhoppningsvis spela, vilket gör att det är platsen till höger i backlinjen som ska lösas. Emerson Royal passar inte riktigt i rollen med tanke på hur Postecoglou vill spela, men det vore även märkligt att flytta ut Cristian Romero även om det skulle ge speltid åt Radu Dragusin. Rodrigo Bentancur var petad senast, men nog skulle han, Pape Matar Sarr, Oliver Skipp eller Pierre-Emile Højbjerg passa bättre än många andra i rollen. Kravbilden påminner mer om en mittfältares kravbild, så det hade varit intressant att se nu när det finns en viss bredd på mittfältet och alla ändå inte kan spela eller ens hoppa in.


Offensiva förändringar
Richarlison har hittat målet. Men nu kommer han att vara borta några veckor, och redan innan detta blev känt fanns det en hel del som ville flytta fram Heung-min Son för att få in Timo Werner i laget. Det ger Spurs ett annat djupledshot, men alternativen blir färre om spelet kör fast.


Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Emerson Romero Van de Ven Udogie
Bissouma Sarr
Kulusevski Maddison Werner
Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-03-01 14:57:00
Author

Fler artiklar om Tottenham