West Ham United- Aston Villa

West Ham är fortsatt obesegrat på London Stadium under 2023 när matchen mot Aston Villa slutade oavgjort.

Det var med en suck som man stängde av sin TV efter att domaren, efter mycket om och men, blåste av matchen. West Ham hade totalt 17 målchanser registrerade men fick inte in ytterligare ett mål som hade resulterat i vinst. Resultatet 1-1, togs emot både med en viss lättnad efter senaste fiaskot mot Brighton men även med en känsla av optimism och revanschlust inför framtiden.

West Ham United XI
Areola
Kehrer-Zouma-Aguerd-Emerson
Rice
Bowen-Soucek-Paqueta- Benrahma
Ings

Ollie Watkins öppnade dock målskyttet för gästerna efter 17 minuters spel. När han enkelt nickade in bollen från ett kortare avstånd till mål. Känslan spontant där och då trots bra spel av West Ham var likadan som sist mot Brighton. Men West Ham knöt näven i fickan och spelade upp sig. Nio minuter senare slog Benrahma in kvitteringen från straffpunkten efter att Paqueta blivit fälld.

Den andra halvleken var till antalet chanser helt i West Hams favör. Målskytten Said Benrahma hade en bra dag på planen och låg bakom många av West Hams chanser. Även Bowen på högerkanten hade några riktigt bra chanser men bollen ville inte in målet fler gånger.

Cornet blev inbytt i slutet av matchen och trots att han är i behov av matchspel efter sin skada så men facit i hand skulle Scamacca blivit inbytt istället.

Tonerna efter matchen från både spelare och ledare ifrån West Ham ledet var tydliga, vi hade mer att hämta från denna matchen. Enligt David Moyes gjorde vi en tillräckligt bra insats för att kunna ta alla tre poängen, det var starkt defensivt samtidigt som vi skapade otroligt mycket framåt. Något som Zouma håller med om som var tillbaka och spelade hela 90 minuter under söndagen. Det är enligt honom frustrerande att vi inte får alla tre poängen. Det blir bara tuffare och tuffare när säsongen drar ihop sig och poäng är det West Ham behöver nu. Zouma fortsätter att berömma sina lagkamrater inte minst Said Benrahma, som enligt honom var en av planens bästa spelare.
Avslutningsvis pratar Zouma om det defensiva jobbet som gjordes under matchen och tycker att Aston Villa fick en chans under matchen som de lyckades utnyttja.
West Ham försvaret gjorde det bra för att hålla bollarna på rätt sida men det är snöpligt när det defensiva jobbet fungerar så bra att bollarna offensivt inte vill gå in.

Nåja. Laget reser sig efter lågvattenmärket mot Brighton senast, en fortsatt positiv trend på hemmaplan samt att samtliga sympatiserande med West Ham känner att vi skulle ha haft mer med oss i form av poäng. Det bådar gott inför fortsättningen av kampen om överlevnad nere k bottenskiktet.