-
-

Efterlängtad Celtic-seger på Fir Park
Mohamed Elyounoussi gjorde hattrick när Celtic vann borta mot Motherwell

I söndags tog Celtic en efterlängtad seger mot Motherwell i ligan. Segersiffrorna skrevs till 4-1 där b.la Mohamed Elyounoussi stod för ett hattrick och blev matchens lirare.

Efter derbyförlusten mot Rangers (0-2) för tre veckor sen har Celtic hamnat i en jobbig svacka. Endast en seger på de 6 senaste matcherna inför söndagens match mot Motherwell.

Celtic-managern Neil Lennon har varit hårt ifrågasatt på sistone, dels för sina laguttagningar och formationer av startelvor men även för sitt bristande engagemang från bänken. Till matchen i söndags valde Lennon att bänka Shane Duffy och Odsonne Edouard, två spelare som underpresterat.

Mittbacken Kristoffer Ajer gjorde comeback efter en skada som han ådrog i matchen mot Lille för några veckor sen.

Den senaste matchen i Europa League hemma mot Sparta Prag var en riktig bedrövlig match. Förlust med hela 4-1.

Efter matchen riktades massiv kritik mot Mohamed Elyounoussi som efter att ha blivit utbytt, synts sitta och knappa med sin mobiltelefon från avbytarbänken. Personligen tycker jag att fallet är överdrivet och att Elyounoussi har varit den viktigaste spelaren i ett flertal matcher på raken samt gjort flera viktiga mål framåt. Hans kritiker skulle få svar på tal i matchen mot Motherwell när han återigen skulle prestera på topp och bidra med ytterligare mål framåt.

Matchbilden inledde med att Celtic tog kommandot från start och höll i taktpinnen. Redan efter 8 minuter kom ledningsmålet signerat Elyounoussi. Faktum är att det borde ha varit Albian Ajetis mål istället, men bollen tog i stolpe ut och Elyounossi var framme på returen och petade in 0-1.

0-2 kom i den 27:e matchminuten och återigen hette målskytten Elyounoussi. Resultatet stod sig halvleken ut och även om Motherwell hade en hel del halvchanser och inte hade gett upp så var det tydlig klasskillnad på lagen.

Andra halvlek började likt den första, med att Celtic ägde både bollinnehav och stod för det mesta i offensiven. I den 72:e matchminuten kom dock ett reduceringsmål från hemmalaget signerat Declan Gallagher. Ett mål som öppnade upp och ingav hopp hos de gulröda.

Men bara minuterna senare släcktes allt hopp om att vända matchen, då Mohamed Elyounoussi  satte spiken i kistan med att dryga ut ledningen till 1-3 och tegnerade därmed ett hattrick.

Med fyra minuter kvar av matchen punkterade inhopparen Oliver Ntcham med ytterligare ett mål som skulle resultera i att segersiffrorna skulle bli 4-1 till Celtic.

Segern var en oerhörd lättnad och innebar arbetsro inför fortsättningen. Neil Lennon behåller jobbet på sin post tillsvidare.

Celtic ligger fortsatt tvåa bakom Rangers med 9 poäng bakom och med två matcher mindre spelade. Det ser ut att bli en tuffare uppgift än vanligt den här säsongen att ta hem ligatiteln och plocka hem den 10:e raka ligatiteln. Noterbart är även att Rangers vann sin match i söndags med hela 8-0 mot jumbolaget Hamilton Accies.

Nu väntar ett två veckors uppehåll med b.la landslagsfotboll. Därefter ställs Celtic mot Hibs på bortaplan i ligan Lördag den 21 November.