Lagbanner
Kennedy och Bangura på väg till AIK?
Byter blårandigt mot svartgult?

Kennedy och Bangura på väg till AIK?

En spelar redan i AIK och den andra har ryktats anlända under en längre tid. Det må vara två månader kvar till nyår, men Mohamed Bangura och Kennedy Igboananike har redan dragit igång silly season 2013.

Det är tidningen Sportexpressen som vid två tillfällen de sista dagarna gått ut med nyheterna. Enligt tidigningen vill Celtic sälja Mohamed Bangura, som underpresterat i klubben. Sedan AIK lånat anfallaren är de nu också intresserade av att köpa tillbaka honom. Problemet? Lönen och övergångssumman. Celtic värvade Bangura för drygt 20 miljoner, en summa AIK inte klarar av utan externa finansiärer. Dessutom kommer Mohamed alltså behöva gå ned kraftigt i lön om han ska krita på för AIK. 

Muntligt överens i somras
Kennedy då? Utfryst av Djurgården under året, där han ibland till och med tvingats träna med U19-laget. Redan i somras började rykten om att den vindsnabbe anfallaren skulle skriva på för AIK, men AIK värvade istället in Henok Goitom samt lånade ovan nämnda Mohamed Bangura. Men enligt Sportexpressen var han i somras muntligt överens med Gnaget - men då för att anlända först efter säsongen, när hans kontrakt med Djurgården gått ut. 

Bred anfallsuppsättning
Det känns mindre troligt att båda skulle skriva på, då AIK redan har en bred anfallsuppsättning. Karikari kommer definitivt få chansen i början av nästa säsong, liksom Henok Gotiom och Viktor Lundberg. Lägg där till att Gnaget får tillbaka Crespo på lån från Örebro samt talangen Christian Kouakou från Akropolis. 

Gnagarforumchristofferbodin@gmail.com2012-10-31 08:02:35
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen