Vem är den nya tränaren för AC Milan?

Vem är den nya tränaren för AC Milan?

Föga förvånande, det har varit en lågoddsare ett tag nu och när Lille tackade honom för sin tid i klubben på deras officiella hemsida var det inte lätt att lägga ihop 1+1. Men vem är han?


Silly season är igång, ingen har missat det men inte ens media i Italien har kunnat koka ihop något smaskigt vem som skulle ta över Milan eftersom det har känts ganska uppenbart. Än mer när Conte som sett märkligt många matcher av Milan denna säsong blev officiellt klar för Napoli. Grattis till dom, ska bli intressant att se vad han kommer göra med klubben på gott och ont.

Milan valde Fonseca som kommer närmast från Lille i LigÖÖÖÖ, vi pratade om honom i senaste avsnittet av Podcast Rossoneri som ni hittar HÄR. Vi nämner lite om hans tidigare klubbar och snittet men även hur Zlatan vill att Milan spelar. Frågan är om ledningen och Fonseca håller med Zlatan om detta eller om Zlatan är ett luftslott som podcast kompis Gurra frågade? Någon måste vara kapten på båten, oavsett hur stor den är så kan bara en ratta styret. Tränare Fonseca själv föredrar vår nuvarande taktik i 4231 och han kommer förmodligen ta med sin några andra portugiser till Milan. Vi nämner en väldigt spännande ex spelare som mycket väl kan sätta vår defensiv som varit under all värdighet denna säsong.

Fonseca kommer få en lön på 3.5M/euro/år om vi ska tro ryktena, givetivs inget som kaplas ut officiellt. Milan vill ha något nytt skriver dom, all respekt för Pioli som gjort det bra i Milan men frågan är om vår nya tränare kommer vara så mycket annorlunda taktiskt sett. Eller kommer han tvingas göra förändringar bara för sakens skull. Det har ryktats var ledningen vill förstärka men vad vill egentligen vår nya tränare? Kommer han bli en nickedocka som kanske en annan mer högprofilerad tränare vägrat bli? Det är mycket snack om ett nytt projekt, vad innebär det? Det är omöjligt att det inte blir mycket fokus på legenden Zlatan, nu syns han i media som är Milanrelaterat vilket vi vill och han säger själv att han roll är tydlig. Han jobbar för RedBird, men ingen vet egentligen vad han gör. Han är ödmjuk och säger att han pratar med alla ofta kring vad som behövs och krävs i Milan men det är många fina ord men jag hade velat läsa arbetsbeskrivningen för rollen och vilket mandat han har när det väl ska delegeras ansvar och synnerhet när det ska krävas ansvar för resultat som förhoppningsvis inte uteblir. Vi fans har varit tydliga, Curva Sud var väldigt tydliga i sina budskap dom sista matcherna. Vi ska ha titlar, basta! Milan är ingen plantskola, har aldrig varit men bara för vi inte sitter på översta hyllan ska vi inte acceptera att nöja oss med topp 4 placeringar.  Den tiden gick snabbt förbi, vi som följt Milan länge vet detta och jag hoppas vår ägare från det stora coola landet i väst förstår det oxå. Zlatan avslutar med att framtiden är ljus, hoppas han inte behöver äta upp dessa ord!

Tränaren är faktiskt född i Nampula (Mozambique)1973 så det är en förhållandevis ung tränare som redan haft flera uppdrag. På gott och ont kan man alltid diskutera, några kommer säkert ihåg honom under hans period i Roma. Där gjorde han inte dundersucce men det har inte Pioli heller gjort i sina tidigare klubbar han varit i så vi får ge honom en chans. Enligt klubben hemsida är det ett 3års kontrakt han får, läst rykte om 2+1 år på andra ställen.
På tal om Zlatan, han är ute och kommenterar nyheten kring tränare, han nämner även att våra 4 avgörande stjärnspelare kommer stanna i Milan. Låt honom ha rätt, det finns även nyheter eller rykte att Milan inte behöver sälja någon för att förstärka. Redaktionen kommer med tiden lägga upp en Silly Season artikel men vi som varit med länge vet att vi ska ta allt med en nypa salt för även om du står där med tröjan i handen så kanske dina tänder vill något annat i slutändan.

Har ni inte sett våra jänkare skott under natten så in på X och kolla, imponerande.
SF Milanredaktion önskar vår nya tränare varmt välkommen, må det vara många och framgångsrika år. Vi ska ha 2 stjärnor på bröstet.
FORZA MILAN
Glöm inte läsa redaktionens säsongs ”Rödsvarta Röster” HÄR
 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-06-13 15:32:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1