La settimana romana: De Rossi ställer in semestern
Roma släppte säsongskorten i veckan och har redan sålt 18.500 säsongsbiljetter. En ökning med 20 procent jämfört med samma tid ifjol.

La settimana romana: De Rossi ställer in semestern

Vi kommer under sommaren att försöka summera det som händer kring Roma varje vecka i artikelserien "La settimana romana" där vi i korthet lyfter det vi i redaktionen tycker varit mest intressant senaste veckan i Romalägret.

Den nye sportchefen Florent Ghisolfi har installerat sig på Trigoria. Ryktena säger att han är en hårt arbetande person som inte gillar att stå i rampljuset vilket vi fått bekräftat eftersom han ännu inte gjort någon presskonferens. Vidare är han känd för att hitta, och våga satsa på, unga spelare. Strategin på Trigoria kommer således läggas om helt från att försöka tillfredsställa Mourinho med lån av stjärnspelare till att hitta unga spelare, gärna med erfarenhet från Serie A, med utvecklingspotential likt värvningen av Baldanzi.

De Rossi och Ghisolfi har träffats en hel del och de sågs bland annat tillsammans när de tittade på Romas U17-lag. Än så länge så kommunicerar de på engelska, vilket inte är några stora problem eftersom Daniele pratar mycket bra engelska.

På tal om att jobba hårt så har De Rossi avsagt sig sin semester i sommar. Han kommer såklart ta ett par dagar i Sabaudia då och då men alltid med telefonen nära till hands och bara en timmes bilresa från Trigoria. 

Roma släppte säsongskorten till kommande säsong i veckan och de har redan sålt 18.500 säsongsplåtar, vilket är 20% mer än vid denna tidpunkt förra året. Intresset kring laget har inte avtagit trots det tråkiga slutet på förra säsongen.

Även om jag hör till de som inte är särskilt intresserad av mercato-ryktena så tänker jag att vi ändå får sammanställa veckans rykten i korthet: 

Chiesa har ett år kvar på kontraktet med Juventus och ryktas till Roma. Han ska ha uppvaktats av Daniele och de två ska ha en fin relation sedan Danieles tid i landslaget. Han passar perfekt in i DDR:s sätt att spela fotboll, där han vill ha mer fart och genombrottskraft på kanterna men även spelare som kan spela på flera positioner. Det lär dock inte bli en lätt nöt att knäcka för Ghisolfi.

Roma vill även värva en ny nummer nio. Ghisolfi måste först sälja Abraham som ska ha visst intresse i England. Dessutom återvänder Belotti från lånet till Fiorentina. Namnet som får det att vattnas i de flestas munnar nere i Rom är Morata som sägs vilja lämna Atletico Madrid. Han har dock en mycket hög lön och passar således inte särskilt bra in i Romas nya värvningsstrategi som ska vara mer hållbar med lägre löner. Kortsiktiga lån är även en strategi som ska ha skrotats på Trigoria till förmån för långsiktighet. 

Andra spelare som ryktas in är bland annat Doig (Sassuolo), Laurinté (Sassuolo), Soulé (Frosinone).

Spelare som ryktas ut är Celik (Galatasaray), Karsdorp (Eredivisie, Bundesliga), Zalewski (Bundesliga), Abraham (Premier League), Aouar (Ligue 1).

Problemet med många av dessa spelare är lönen. Det är svårt att hitta klubbar till framförallt Aouar och Karsdorp som är villiga att betala så höga löner. Det är i sådana fall upp till spelarna om de är öppna för att gå ner i lön, vilket i alla fall inte Karsdorp visat intresse för tidigare. 

Första nyförvärvet inför kommande säsong är dock redan klart. Angelino köps loss från Leipzig. Han passar mycket bra in på det De Rossi söker. Snabbhet, bra inläggsfot samt flexibilitet att spela på flera positioner vid formationsbyte.

 

Niclas Ekström2024-06-14 10:00:00
Author

Fler artiklar om Roma