Arsenal i VM: Åttondelsfinalerna
Bukayo Sakas målform håller i sig.

Arsenal i VM: Åttondelsfinalerna

Gruppspel har blivit slutspel i Qatar. Antalet nationer med fortsatta förhoppningar om guld har halverats gånger två och nu återstår bara åtta landslag i världsmästerskapet. Tio Arsenalspelare gick in i turneringen men mer än hälften av de har nu, av olika anledningar, fått lov att packa väskan och återvända hem.

England

Bukayo Saka fick återigen chansen ifrån start efter att ha vilats i Englands gruppavslutning mot Wales. Saka tackade för Gareth Southgate förtroende genom att göra en stark insats som toppades med ett fint mål när England vann komfortabelt över Senegal. Aaron Ramsdale fortsätter att värma bänken och Ben White har flugit hem till London av personliga skäl. Spekulationer om detta undanbedes.

USA

Matt Turner gjorde ett förträffligt gruppspel där han inte släppte in ett enda spelmål för sitt USA. I åttondelsfinalen mot Nederländerna blev han dock överlistad vid tre tillfällen och USA var aldrig riktigt nära att riktigt hota om kvartsfinalplatsen. 

Frankrike

William Saliba fick göra mästerskapsdebut mot Tunisien när Frankrike luftade truppen ordentligt. När slutspelet nu har påbörjats verkar han dock få finna sig tillrätta på kvisten igen. Frankrike vann utan några som helst problem mot ett tröttkört Polen och Olivier Giroud passade på att passera Thierry Henry och därmed bli Frankrikes främste målgörare genom tiderna.

Japan

Takehiro Tomiyasu var äntligen tillräckligt frisk och kry för att starta för Japan. Han spelade samtliga hundratjugo minuter när Japan pressade fram en straffsparksläggning mot Kroatien. Väl där ville det sig inte alls för japanerna och det kroatiska målvakten Dominik Livakovic räddade tre straffsparkar. Tomi får nu lite välbehövligt vila innan ligasäsongen sparkar igång igen.

Brasilien

Gabriel Martinelli startade på bänken men fick hoppa in i andra halvlek när guldfavoriterna Brasilien körde över Sydkorea. Gabriel Jesus har tvingats lämna landslagstruppen och återvända till London på grund av sin knäskada. Han har precis opererats och nu väntar ett par månader av rehabiliteringstid på sidlinjen. Vi önskar Gabriel ett tillfrisknande som är kompatibelt med hans efternamn!

Schweiz

Granit Xhaka och hans Schweiz hade en eländig tisdagskväll. Ett hypereffektivt Portugal gjorde slarvsylta av ett för dagen synnerligen svajigt Schweiz. Portugiserna vann tillslut med tennissiffrorna 6-1. Xhaka kommer nu att ansluta till Arsenaltruppen som för tillfället befinner sig på träningsläger i Dubai.

TV: Mål och assist från Saka i Premier League
 

Ola Regen@Ola_Regen2022-12-07 17:30:00
Author

Fler artiklar om Arsenal