Tottenham Hotspur Stadium, 2024-01-05 21:00

Tottenham - Burnley
1 - 0

Porro sänkte Burnley
Pedro Porro kan göra skillnad. Mot Burnley gjorde han det.

Porro sänkte Burnley

Tottenham är vidare i FA-cupen. Tottenham besegrade efter vissa besvär Burnley med 1-0. Pedro Porro avgjorde efter ett fint skott.

Det är speciellt med cupspel. Tottenham har en vettig tränare i Ange Postecoglou. Han vet att han i framtiden kommer att bedömas efter vad resultaten har visat. Så, när chansen ges så satsar han för fullt. Det såg inte särskilt bra ut, men Spurs är vidare.

FA-cupen kan överraska
Det är inte givet hur en tränare väljer att formera laget i cupspel. Det går att spela med en ordinarie elva, det går att rotera, men det går också att ställa upp med reserver. Sen är det inte säkert att ett ordinarie lag kommer att prestera bättre än ett lag där fler hungriga spelare kommer in. Spurs försökte spela med ett bra lag. Det såg inget vidare ut. Burnley var okej, men Spurs förde spelet. Känslan var dock att något saknades.

Det här är vad cupspel handlar om. Det går inte lätt. Spelare som egentligen tycker att dom är för fina för sånt här tvingas spela mot ett lag som egentligen inte vill gå vidare. Spurs malde på, men det saknas något framför mål. Det krävdes att Pedro Porro skulle göra allt själv för att det skulle bli avancemang. Att Burnley hade matchens bästa chans i den sista sekunden spelade ingen roll. Spurs är vidare.


Hur långt kan det räcka?
Tottenham brukade vara ett cuplag. Sen har Spurs gått vilse. Nu gick man för det. Rodrigo Bentancur var kapten. Men det är inte lätt. Porro gjorde målet, men det krävdes att han skulle kliva fram, för i övrigt hände inte mycket. Visst, Spurs hade boll, men det saknas nåt framåt.


Mål: 1-0 Porro (78)

Bäst i Spurs:
+++ Porro
++ Bentancur
+ Davies

Spurs lag:
Vicario
Porro Emerson Davies Udogie
Skipp (Højbjerg 77) Bentancur (Donley 84)
Kulusevski Lo Celso (Gil 59) Johnson (Sessegnon 94)
Richarlison (Scarlett 84)
 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-01-05 22:59:00
Author

Fler artiklar om Tottenham