Stockport - Accrington Stanley
4 - 2

Champagne-fotboll i årets sista hemmamatch för Stockport
Wootton blev dagens matchhjälte med två viktiga mål. Foto: Stockport County

Årets sista hemmamatch, fullsatta läktare, sol och färdiga mästare. Allt var uppdukat och klart. Stockport County bjöd på både middag och dessert, med Woottons två mål som pricken över i dagens 4-2 vinst

I årets sista hemmamatch bjöd båda lagen upp på dans, och som vanligt såg Stockport till att ta en tidig ledning. 4-2 innebar även att Stockport tog sin åttonde raka vinst i ligan.

Barry tackar tränaren för förtroendet genom att skapa matchens första chans redan i den första minuten. Han slår ett flackt inlägg till Wootton som skjuter på täckande försvarare.

Två minuter senare skapar Knoyle en möjlighet på helt egen hand då han löper längs högerkanten. Hans soloräd resulterar i en hörna precis när fyrverkerierna går av utanför arenan.

I matchminut nio var det dags. Barry slår en fantastisk boll snett inåt bakåt till Wootton, som lägger över bollen på högerfoten och fyrar av en kanon mot första stolpen. 1-0 för The Hatters!

Det är ett dominant hemmalag som styr spelet och skapar flest chanser, men Stockport är otroligt ineffektiva. Först efter 16 minuter får bortalaget sin första möjlighet. Nolan får bollen elva meter från mål men skjuter långt utanför.

En minut senare kvitterade gästerna när Leigh serverade Whalley med en smörpass som säkert placerade in 1-1.

I den 19 minuten försöker mittbacken Horsfall med ett avslut från långt håll, men bollen landar på andra sidan stan.

Efter en halvtimme kommer nästa heta chans då Sarcevic passning landar framför Maddens fötter. Kaptenen slår till med både kraft och skruv, men avslutet går utanför.
Efter 40 minuter är Barry nära på att assistera Wootton igen när han försöker sig på en klack efter en hård bredsida från Barry. Klacken går mot mål men blir blockerad.
I 42 minuten är Wootton nära igen när Sarcevic slår ett inlägg efter att ha tagit sig förbi ett antal försvarare. Han går på precision istället för kraft men den letar sig precis utanför.

County vill inte avsluta halvleken i likaläge och i 43 matchminuten slår Sarcevic en magisk boll från vänsterkanten ut till Madden vid den bortre delen av straffområdet. Madden slår bollen i en låg perfekt bana för Lemonheigh Evans som kan peta in ledningen. 2-1 till Stockport!
Mästarna har en knapp ledning när domaren blåser av efter de första 45 minuterna.

Tränare Challinor vill att så många spelare som möjligt ska kunna spela i rollen som ligamästare, vilket resulterar i att han gör fyra byten redan i halvtid. Hippolyte, Croasdale, Bailey och Powell kliver in medan Bristow, Barry, Camps och Madden kliver av.

Bortalaget är de som skapar mest under den första kvarten, både målchanser och kort, men de kommer inte särskilt nära en kvittering.

Nästa stora möjlighet dyker upp efter en timme spelad då Bailey spelar en boll i djupled till Lemonheigh Evans som försöker chippa Vivek. Vivek är dock beredd och klarar av avslutet utan problem.

Två minuter senare får Hatters utdelning då Hippolyte gör Wootton helt ren med en långboll. 3-1 till mästarna. Wootton tvåmålsskytt.

Efter 65 minuter springer sig Bailey fri från halva planen och löper in i straffområdet. Väl i boxen har han inte ställt in siktet, och skottet går långt utanför.

I den 73 minuten gör Stockport sitt sista byte då Knoyle går av till förmån för Richards.

I den 77 minuten reducerade Accrington med ett distinkt långskott från Nolan. 3-2 till County.

Två minuter senare visar Stockport varför de är mästare då Bailey tar med sig bollen som matar Sarcevic med en välriktad passning. Sarcevic lobbar majestätiskt över målvakten. 4-2 för Stockport!

Det firas rejält efter det avgörande 4-2 målet. Foto: Stockport County

4-2 blev matchens slutresultat och Stockport kan stolt säga adjö till League Two-fotboll på Edgeley Park för den här gången.

Champagne-fotboll

Resultatet innebar att The Hatters har mäktat med hela 95 mål i ligan under säsongen, vilket innebär att 100-vallen spräcks om fem mål görs i avslutningen mot Wrexham. Att göra fem mål mot ligatvåan låter osannolikt säger ni?

Med Countys målsnitt och med tanke på att deras förra möte slutade 5-0 till gästerna, är jag mer hoppfull. Det blev ingen nolla för Hinchliffe, men det blev det inte heller för Bass i Wimbledon-målet, så i värsta fall avslutar Hinchliffe säsongen på en delad förstaplats då de har spelat lika många matcher.