Dagen efter: Sämst även när det inte gäller
Harry Kane gjorde ett fint mål, men Spurs stod för en svag sista hemmamatch för säsongen.

Dagen efter: Sämst även när det inte gäller

Tottenham spelade på lördagen säsongens sista hemmamatch. Det blev förlust med 3-1 mot Brentford. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham tappade ledning till förlust hemma mot Brentford. Fanns det något att glädjas åt?

- Nja, men Harry Kanes mål var fint. Det kom väldigt oväntat efter alla frisparksmissar, men han har ett bra tillslag. Så det är väl det målet som man kan ta med sig. 

Annars vet jag inte. Det är väl skönt att det snart är över. Sen hade Spurs verkligen chansen under våren, men man var sämst när det skulle avgöras. Nånstans tycker jag att det faktiskt är skönt att man faktiskt fortfarande är sämst fast det inte gäller. Nu är det tydligt för alla att saker måste förändras.

2. Efter förlusten mot Brentford ser Spurs ut att missa Conference League. Hur känns det?

- Det är underligt hur en klubb kan tappa så som Spurs har gjort, men Conference League kommer jag inte sörja om Spurs nu missar den. På många sätt borde det vara positivt att slippa lägga fokus på annat. Kanske kan det här öppna upp för en inhemsk cupframgång?

3. Dejan Kulusevski spelade i en annan position. Mot Brentford utgick han från en central position bakom Harry Kane. Hur såg han ut?

- Han gjorde det helt okej, vilket var mycket bättre än vad många andra presterade. Kulusevski låg bakom i stort sett allt som hände förutom Spurs chanser på övertid då han var utbytt.

Kulusevski har en stil som funkar när han är i form, men egentligen är han för långsam för en kantposition. När spelet hackar är det så värdefullt att ändå ha en snabbhet som hotar, men det saknar han. Så egentligen borde den här centrala positionen vara bättre för honom.

Spursredaktionen2023-05-21 09:41:00

Fler artiklar om Tottenham