Damlagets vecka 13

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 13

Under veckan som gått har:

Under onsdagskvällen var det dags för den andra omgången av kvartsfinalen i Champions League. Chelsea hade en 3-0 ledning med sig hem efter matchen mot Ajax i Nederländerna.
Avancemang kändes på förhand givet och känslan var att Chelsea slarvade lite i sitt eget spel och på så sätt bjöd Ajax på målchanser.
Mayra Ramirez gav Chelsea ledningen i matchen strax innan halvtidspausen. Guro Reitens pass till anfallaren satte henne fri med målvakten där Ramirez rullade in 1-0.
Ajax satte dit kvitteringen i matchen i den 65:e minuten, ett avslut som Musovic fick fingrarna på men inte lyckades hålla utanför sina stolpar.
Chelsea lyckades försvara sin totala 4-1 ledning och tog sig vidare till semifinal i Champions League där Barcelona väntar.

Efter att ha tagit sig vidare i Champions League kommer två av matcherna i WSL få nya datum.
Hemmamatchen mot Aston Villa kommer att spelas på Kingsmeadow onsdagen den 17 april med avspark kl. 20.00.
Bortamatchen mot Liverpool kommer att spelas på Prenton Park onsdagen den 1 maj med avspark kl. 20.00.

Söndagseftermiddagen bjöd på Ligacupfinal på Molineux Stadium. Precis som i fjol var det Arsenals som stod för motståndet.
Chelsea tog ledningen i den första halvleken när Ramirez placerade sitt distansskott bakom Manuela Zinsberger, men målet dömdes bort då Erin Cuthbert tagit hjälp av sin arm när hon spelade fram Mayra.
Det var två jämna lag som möttes där inget av lagen fick det där riktigt farliga läget och matchen såg ut att gå till förlängning när Arsenals Frida Manuum utan närkontakt föll ihop med bara minuter kvar av stopptiden. Norskan fick medicinsk hjälp på plan och rapporter efter matchen meddelade att Frida var vaken och talbar.
Efter den långa spelpausen spelades förlängningen av och det såg ut som att det skulle gå till straffar för att kunna utse en vinnare. Men Stina Blackstenius ville annat och satte 1-0 med bara minuter kvar av förlängningen.
Chelsea fick åter igen se sig slagna av Gunners i Ligacupfinalen. Tre titlar finns inom räckhåll men kvadrupeln föll oss ur händerna denna söndagseftermiddag.