Damlagets vecka 3

Damlagets vecka 3

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 3

Under veckan som gått har:



Under måndagskvällen lottades femterundan av Adobe Women’s FA Cup.
Chelsea fick hemmaplan när de gästas av Championshiplaget Crystal Palace.
Matchen mellan de två Londonlagen spelas söndagen den 11 februari med avspark kl. 15.00.
Värt att notera är att det är 9 WSL-lag, 5 Championshiplag och två lag utanför de två högstaligorna som tagit sig vidare till femterundan.

Så här ser åttondelsfinalerna ut i FA Cupen:
London Ciy Lionesses Liverpool
Arsenal Manchester City
ChelseaCrystal Palace
Leicester Birmingham
Nottingham – Everton
TottenhamCharlton
SouthamptonManchester United
Wolverhampton – Brighton



I torsdags meddelade klubben att Aimee Claypole kommer att tillbringa resten av säsongen på lån hos Championshiplaget Lewes. Den 18-åriga anfallaren skrev i november sitt första proffskontrakt med klubben och kommer tillhöra Chelsea fram till sommaren 2025 med option för ytterligare ett år.



Under fredagen stod det klart att Niamh Charles valt att förlänga med klubben. 24-åringen har skrivit på för ytterligare två år och har nu kontrakt fram till sommaren 2027.

                      Läs med om det HÄR



Emma Hayes berättade under fredagens presskonferens att i Sam Kerrs frånvaro blir målskyttet ett kollektivt ansvar. Vad är Hayes tankar om sitt svenska nyförvärv?

                      Läs mer om Emmas tankar inför söndagens match HÄR.



Söndagen bjöd på ligamatch på Stamford Bridge när Chelsea tog emot Manchester United.
Lauren James var på spelhumör och redan efter fem minuter hade vi 1-0 på tavlan. Chelsea var det laget som inledningsvis skapade allra mest när de gång på gång skapade farliga anfall.
En frispark på egen planhalva och Björn hittade James som hade övertaget mot Hannah Blundell och likt 1-0 placerade hon in 2-0 bakom Mary Earps.
Men det är farligt att slappna av, för United är inget dåligt lag och de krigade in en reducering före paus. Buchanan satte sig effektivt på bollen när hon täckte skottet från Lucia Garcia, men när hon reste sig upp var Hayley Ladd där och krigade in 2-1.

Chelsea bjöd på ett hattrick när Lauren James i den 85’ minuten satte slutresultatet 3-1. Leupolz nickade ner Earps utspark till Nusken som snabbt petade den vidare till Lauren James. Lauren James i löpduell med Maya Le Tissier blev aldrig den duell det kanske borde blivit och James rullade retsamt in bollen i mål bakom den Engelska landslagsmålvakten.

Londonlaget var bättre sett till hela matchen, men de måste också kunna hålla fokus över 90 minuter för annars blir de sårade mot lag som är mer effektiva framför mål än vad Manchester United är. Spela enkelt i och runt det egna straffområdet så slipper vi sitta med hjärtat i halsgropen när spelarna kladdar på bollen samtidigt som de inte har ögon i nacken…

                 Se highlights från matchen HÄR.
 



Kommande vecka:

WCL onsdagen den 24 januari kl.21.00 gästas Chelsea av Real Madrid hemma på Stamford Bridge. Matchen visas på DAZN’s Youtube-kanal.

WSL lördagen den 27 januari reser Chelsea till Brighton för att spela på The Broadfield Stadium med avspark kl. 18.00.
 

Källor:
FA Cupen
Aimee Claypole
Niamh Charles
Chelsea – Manchester United
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2024-01-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea