Damlagets vecka 4

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 4

Under veckan som gått har:

Chelsea säkrade under onsdagskvällen avancemang i Champions League efter att de besegrat Real Madrid med 2-1 hemma på Stamford Bridge. Med en omgång kvar i gruppspelet säkrade Chelsea i och med segern denna onsdagskväll förstaplatsen i gruppen. Vem som tar andraplatsen återstår att se då det skiljer 1 poäng mellan BK Häcken (8p) samt Paris FC (7p).
Chelsea tog först i den andra halvleken ledningen från straffpunkten där Guro Reiten säkert placerade in 1-0.
Real Madrid lyckades snabbt få till ett kvitteringsmål då Athenea rakade in returen som Hannah Hampton tvingades släppa.
Åtta minuter efter att Chelsea tagit ledningen i matchen drog vår kapten för kvällen, Erin Cuthbert till med ett dunderavslut ur ingen vinkel alls. Avslutet var så pass hårt att Mylene Chavas inte kunde hålla bollen utan studsade via henne in i mål.

Under fredagen meddelade klubben att det gjort klart med den colombianska anfallaren Mayra Ramirez. 24-åringen skrev på ett 4,5 årskontrakt och kommer närmast från spel i Levante.

Chelsea avslutade veckan med att besegra Brighton på bortaplan under lördagskvällen. Det var en seger som inledningsvis satt långt inne. Et var först när Lauren James läckert fick en svår aktion att se lekande lätt ut spräckte Sophie Baggaleys nolla. Sen var det proppen ur och inom 12 minuter i den andra halvleken hade Chelsea punkterat matchen. James stod för två lika eleganta mål och Kirby fick pannan på Leupolz nick och styrde in den i mål. Efter att James satt sitt andra och matchens tredje mål byttes hon ut och vi fick se vårt nyförvärv göra debut. Det är ingen enkel uppgift att som ny slängas in i ett fungerande maskineri efter bara en träning, men Ramirez visade ändå att hon har viljan och blicken för spelet i djupled likt Sam Kerr. Några fler träningar till så får vi förhoppningsvis se mer av hennes förmåga framöver.

Vi rundra av veckan med den glädjande nyheten som spreds under söndagskvällen. Nämligen den att Aggie Beever-Jones har valt att förlänga med klubben fram till sommaren 2026.
20-åringen är fostrad i Chelsea och lever nu sin dröm när hon får tillbringa dagarna tillsammans med spelarna som var hennes stora idoler när hon växte upp. Vi ser fram emot att få följa Aggies fortsatta utveckling och njuta av fler fantastiska mål från anfallaren under de kommande säsongerna.

Kommande vecka:
WCL tisdagen den 30 januari kl.18.45 reser Chelsea till Frankrike för att möta Paris FCStade Charlety. Matchen visas på gratis DAZN’s hemsida.

WSL söndagen den 4 februari tar Chelsea emot Everton hemma på Kingsmeadow. Avspark kl. 19.45. Matchen visas på Viaplay.