Colchester Community Stadium, 2023-02-14 20:45

Colchester - Walsall
0 - 0

En poäng mot Colchester United

Det blev en rätt medioker match där inget av lagen tog vara på de få chanser man skapade. Walsall klarade av att ta med sig en poäng från den på förhand svåra matchen mot Colchester United efter ett mållöst slutresultat. 

Tävling: EFL League Two 
Spelplats: Colchester Community Stadium (Colchester) 
Publik: 2577 (161 Walsallsupporters) 
Domare: Sam Allison 

 



Walsall dras med många skador för tillfället och kan inte ställa sina elva bästa spelare på planen för tillfället. Detta har också synts på planen och då främst på mittfältet där vi stundtals och under stora perioder i matcherna då vi orkar stå upp mot motståndarnas mittfält och ofta blir överkörda vilket gör att backlinjen enkelt blir satt under onödig press. 

Det är tydligt att vi saknar Liam Kinsella som terrier och fältherre på mitten men det dröjer ytterligare ett par veckor innan han är tillbaka från sin fotskada. 

Startelvan som Flynn valde att starta med innehåll Owen Evans i mål och framför honom en trebackslinje bestående av Joe Low till höger, Donervon Daniels i mitten och Manny Monthé till vänster. 

Som ytterbackar såg vi Hayden White, som fick sta steget ut från trebackslinjen till rollen som wing-back till höger och Liam Gordon startade som vanligt till vänster.  

Mittfältet bestod av Jacob Maddox, Brandon Comley och Isaac Hutchinson och på topp startade Jamille Matt och Tom Knowles. 

 

Matchen började inte speciellt bra och ingen av lagen visade sig från sin bästa sida. Walsall gjorde väldigt mycket felbeslut och man hade svårt att få upp bollen till anfallarna.  

Jamille Matt hade några tillfällen där han skulle ha gjort mål men fick inte ordning på fötter och boll och chanserna rann ut i sanden.  

Colchester skapade några få chanser i första halvlek men Evans stod för en stabil insats mellan stolparna. 

Liam Gordon gjorde några grova felpassningar vilket ledde till oönskade kontringar men Colchester lyckades inte utnyttja dom tillfällena som dom gratislägen Walsallförsvararen gav dom.  

Båda lagen försökte och försökte men det blev inget flyt i matchen och det blev mycket kämpa och väldigt lite skönspel.  

Domaren gjorde en mycket bra insats och tog inte onödiga avblåsningar vilket gjorde att det fanns möjlighet för att få en mer underhållande och rolig match att kolla på om båda lagen haft en bättre dag. 

Man såg rätt tidigt att detta skulle bli en vanlig 0–0 match och den känslan byggdes på ju längre matchen gick.  

Båda lagen fick några tillfällen under andra halvlek men var oförmögna att utnyttja dessa och matchen slutade 0–0 efter en rätt tråkig tillställning. 

161 supportrar från Walsall hade gjort resan till Colchester vilket får ses som godkänt med tanke på att det var en tisdagskväll. Den ena supporterbussen blev försenad vilket gjorde att drygt 45 ramlade in minuterna förre halvtidsvilan.   

Det var ingen vidare atmosfär på matchen även om Walsallsupportrarna försökte skapa stämning hörde man inte ett knyst från hemmasupportrarna. Det hade behövts att något hände ute på planen för att läktarsektionerna skulle vakna till liv.  

I slutändan var det viktigt att inte tappa poäng utan få med sig något från denna match som på förhand såg mycket svår ut. En poäng kanske vi får vara nöjda med trots allt.  


Michael Flynns kommentarer efter matchen




Höjdpunkterna från matchen




 
Wilkinsons skada inte allvarlig

Den bästa nyheten som kom från Walsall den här veckan var att Conor Wilkinsons skada inte var så allvarlig som man först befarade.  

Det var i matchen mot Leyton Orient i lördags som han landade illa efter en höjdduell och fick bäras ut på bår. Man befarade att han slagit upp sin nyligen läkta korsbandsskada och skulle bli borta lång tid framöver.  

Som tur var det inte knät denna gång utan en vadskada vilket också bekräftar Wilkinsons egna tankar då han sa att det kändes annorlunda denna gång jämfört när han drog av korsbandet förra året.  

Det finns ingen prognos när han kan tänkas vara tillbaka men vi kommer definitivt få se honom tillbaka på planen innan säsongen slutar vilket vi inte trodde på förhand. 


Nästa match

Nu väntar match hemma mot Newport County imorgon, lördag, och det blir ytterligare en svår match men inte alls omöjlig att vinna.  

 

Pär Stener@perstener2023-02-17 18:15:00
Author

Fler artiklar om Walsall