Chelsea - Brentford
0 - 2

Ett nytt magplask för Chelsea

Återigen förlorar Chelsea och krisen är ett tydligt faktum. Frank Lampards comeback har varit en stor besvikelse och frågan är om det kan bli värre än vad det redan är.

Chelsea tar tag i matchen från start och styr spelet ute på planen. Brentford väljer som förväntat att backa hem för att satsa på kontringar. De första tio minuterna är händelsefattiga då inget av lagen lyckas luckra upp sin motståndare. Chelsea fortsätter sedan att trycka på för ett ledningsmål men Brentford står emot och stoppar hemmalagets försök att få in bollen i målet.
Efter 30 minuter av matchen är ställningen fortsatt 0–0 och det är Chelsea som för spelet. Man skapar några halvfarliga lägen men inget som direkt har hotat David Raya i Brentfords mål. Men i minut 36 gör Brentford matchens första mål efter en hörna som styrs in av Cesar Azpilicueta. 0–1 är ett faktum på Stamford Bridge. Första halvlek kan summeras i besvikelse och frustration. Vi lyckas aldrig riktigt komma loss från motståndaren och nu gäller det att vända underläget till andra halvlek. Laget behöver dessutom höja sig rejält om man ska vinna denna matchen.

Frank Lampard gör två förändringar direkt till andra halvleken. Han tar in både Mudryk och Aubameyang istället för Gallagher samt Azpilicueta. Chelsea börjar andra halvlek med stort bollinnehav och Brentford är tillbakapressade på egen planhalva. Pierre-Emerick Aubameyang och Mykhailo Mudryk ser pigga ut direkt och vill nog visa i matchen vad de går för. Efter 60 spelade minuter står det fortfarande 0–1 men Chelsea trycker på rejält för en kvittering. Chelsea försöker att hitta igenom i försvaret hos Brentford men man lyckas inte skapa några farliga målchanser. Men mitt i Chelseas press så sticker Brentford upp och gör 0–2 och det är Bryan Mbuemo som gör målet för bortalaget. Trots pressen som Chelsea lyckas skapa är detta inte tillräckligt.

Återigen blir det ett magplask för The Blues. Brentford har alltså lyckats göra två mål med endast ett avslut på mål. Den här insatsen håller inte måttet för en klubb som Chelsea Football Club. Chelsea står just nu på 39 poäng i ligaspelet vilket är bedrövligt att beskåda. Nästa match är mot Arsenal på bortaplan och då behövs en stor förbättring om man ska ha någon slags chans till att ta poäng.