Euro 2024: Marc Cucurella från start i ett vinnande Spanien
Marc Cucurella gjorde en fin inledningsmatch mot Kroatien.

Marc Cucurella, kanske något överraskande på plan från start när hans Spanien vann sin första match i Euro 2024. Resultatet 3-0 mot Kroatien imponerar.

I en match som för det mesta var jämn, både på planen och i statistikfilerna vann Spanien matchen som är den viktigaste, den som handlar om att göra flest mål. Spanjorerna var effektiva och kunde utnyttja sina lägen på ett imponerande sätt.

Spanien startade matchen med ett på pappret rätt så oerfaret lag, åtminstone sett till antalet tävlingsmatcher tillsammans. Endast två spelare från senaste VM-matchen mot Marocko fanns i startuppställningen.

Cucurella gjorde en bra match, bland annat så skapade han i början av matchen en fin chans för Lamine Yamal via en fin brytning som gav den unga spanjoren en bra chans. Cucurella fortsatte att bidra, när hans lag tog ledningen då han startade den attack som ledde fram till 1-0. Vi känner vid det här laget igen Cucurellas brytningar, troligen bara en tidsfråga innan hela Spanien gör det.

Några minuter senare gjorde Spanien 2-0 och så även 3-0 i slutet av första halvlek.

I en fortsatt jämn match där Kroatien skapade flertalet chanser hade Marc Cucurella en hektisk kväll. Bland annat så blockerade han en de kroatiska målchanserna i andra halvlek där bollen i princip dansade på mållinjen.

En fin start av Spanien och en härlig inledning på Euro 2024 för Chelseas Marc Cucurella. Man leder nu tuffa grupp B före Italien som vann mot Albanien senare på kvällen. Det är just detta Italien som Spanien möter i nästa match. 20 juni med avspark 21.00 är det som gäller för den som vill se Cucurella sätta stopp för Italiens anfallspjäser.

Källa: Chelseafc.com och egna reflektioner från matchen