Folarin Balogun debuterade för USA

Folarin Balogun debuterade för USA

Quo Vadis, Folarin Balogun?

Den väldigt hett omskrivne forwarden Folarin Balogun kom fram snabbt ur juniorleden i Gunners och efter några mediokra försök i A-laget så fick han nöta tid i U21, där han gjorde mycket mål. Gunners lyckades efter stor möda skriva ett längre kontrakt med honom och han fick chansen att präva vingarna i franska ligan. Det gick som vi alla vet alldeles fantastiskt med 21 mål i Ligue 1 och talangen är nu en av de hetaste prospekten på marknaden. Vart han nu tar vägen är oklart, men det verkar i alla fall som att Arsenal är beredda att lägga pengar på annat än att behålla honom, så det blir "e-Bay" för honom framgent. Någon som napper? Säkerligen. 
Men på samma sätt som hans framtid i klubbdressen är oklar, så har hans velande med nationalitet varit likadan. Gossen är född i New York med nigerianska rötter och har vuxit upp i London. En tombola av möjligheter naturligtvis. Efter flertalet försök från Nigeria, så stod det mellan England och USA. Han har spelat U21 för England och hoppades nog i det längsta på att Gareth Southgate skulle kalla in honom till matcherna som kom under sommaren. Samtidigt har flertalet amerikanska spelare med Christian Pulisic och Yunus Musah i spetsen varit på honom och tyckt att "the Stars and Stripes" är platsen för honom. 
Under slutet av säsongen ökade ryktena mer och mer och när han sedermera blev inkallad till USAs trupp så var det klart. Gossen spelar med USA framgent. 
Nu kom även debuten. I CONCACAFs Nations League möttes USA och Mexico och Folarin Balogun i ett lag som på pappret ser rätt intressant ut. Matt Turner i mål naturligtvis, men sedan med spelare som Dest, Musah, Reyna, Pulisic, McKennie och Weah. Inget mål från Balogun, men man gratulerar till debut och val av landslag. 

Magnus Falk2023-06-16 08:02:31
Author

Fler artiklar om Arsenal