Hot! / Not! - Veckans lista om Premier League
Manchester United och Marcus Rashford mår bra just nu.

Hot! / Not! - Veckans lista om Premier League

Här kommer några tankar efter den senaste veckans händelser inom engelska fotbollen.


Marcus Rashford
Manchestergrabben och hans Manchesterlag mår riktigt bra just nu. Marcus Rashford är redan uppe i 14 ligamål under Erik ten Hag. De två senaste säsongerna har han gjort totalt 15 ligamål på 62 matcher. Engelsmannens bästa ligasäsong var säsongen 19/20 när han stod för 17 mål och 7 assist. Med 14+3 på 24 matcher ser det onekligen ut som att Marcus Rashford går mot sin bästa säsong någonsin i Manchester united.
 


Arsenal
Vinnarlag hittar sätt att vinna och har ofta den tur som krävs. Jorginho prickade ribban och bollan studsar ner i marken på Emiliano Martinez bakhuvud och in i mål. I minut 93.
 

Marco Silva
Det är något särdeles fint när en manager eller spelare får en revival som nu Marco Silva får i Fulham. Portugisen testade på livet i Hull och Watford innan han fick chansen i Everton. Efter blygsamma 1.38 poäng i snitt per match över 60 matcher så fick Silva sparken. Efter drygt 1,5 år utan jobb fick Silva förtroendet i Fulham - och som han har tackat för det förtroendet. Fulham sprang sig igenom The Championship förra säsongen och efter 24 omgångar ligger man bara fyra poäng efter Tottenham på fjärdeplatsen. Vem hade kunnat förutspå ett sånt scenario?

 


VAR
Jag tror att en stor del av problemen med VAR är att man trodde att VAR skulle utesluta domarmisstagen. Men så har det ju verkligen inte blivit. Igår stod Marcel Sabitzer för en vansinnestackling med dubbarna före i knät på Wout Faes. Åtgärd? Gult kort! Senare på kvällen stoppar Nayef Aguerd ett pass längs marken med sin utsträckta hand. Passet hade annars gått till Harry Kane i straffområdet. Åtgärd? Domaren friar! Och det är alltså två misstag samma dag. Förra helgen hade vi också några ordentliga missar.


Nick Pope
Nick Pope är en av säsongens stora utropstecken. Han har varit en vägg för Newcastle och en stor orsak till klubbens framgång. Men så tappar han skallen helt mot Liverpool och drar på sig ett rött kort. Därmed missar Pope cupfinalen till helgen mot Manchester United. Andremålvakten heter Martin Dúbravka och har spelat för just Manchester United i ligacupen den här säsongen och är därmed, som det heter, cup-tied. Det innebär att Loris Karius (you know him) får ställa sig mellan stolparna. Karius som inte spelat en tävlingsmatch på två år...
 

Graham Potter
Efter en flygande start för Graham Potter ställdes Chelsea mot Brighton, Potters gamla gäng. Inklusiven den uppläxningen av Roberto De Zerbi har nu Chelsea spelat 3-4-10 och gjort 9 mål på 17 matcher. Vilken mardröm för Potter!


TV: ”Imponerad av den ödmjukheten som han visar”
 

Henrik Örtenvik2023-02-20 11:19:00
Author

Fler artiklar om England